Orman Muhafaza Memurlarından Atama Yönetmeliğine Tepki

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği (TOÇ BİR-SEN) üyeleri, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer...

Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği (TOÇ BİR-SEN) üyeleri, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne tepki gösterdi.

Orman ve Çevre Çalışanları Birliği (TOÇ BİR-SEN) üyeleri, Orman Muhafaza Memurları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne ilişkin Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü önünde toplanarak açıklama yaptı. Yaklaşık 40 kişilik grup, 'Atamalar işletme şefliği bazında yapılsın', 'Bu oldu bitti yönetmeliğinden vazgeçin' yazılı dövizlerle atama yönetmeliğine tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Yönetmelikle binlerce orman muhafaza memurunun çalışma yerlerinden koparıldığına, çocuklarının eğitim alanında ve ailelerin yaşamında zorluk yaşamasına neden olduğuna değinen TOÇ BİR-SEN Antalya 16. Şube Başkan Yardımcısı Osman Zeki Eryiğit, “Çalışanların özlük haklarını ilgilendiren kanun, yönetmelik, genelgelerde sendikanın görüşü de alınmalı. Çalışanların ve ailelerinin sağlık durumu gözönünde bulundurulmalı. Çalışanların çocuklarının eğitim durumu nedeniyle bir defaya mahsus yazılı isteği ile iki yıla kadar tayinlerinde tehir hakkı verilmeli. Atamalar Haziran ayı eğitim öğretim dönemi sonunda kademeli olarak yapılmalı” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: