Orman Sınırlarına Tabelalar Monte Edildi

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki il ve ilçe sınırlarına, yollarda sınırların başlangıç ve bitiş noktalarını gösteren tabelalar monte etti.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki il ve ilçe sınırlarına, yollarda sınırların başlangıç ve bitiş noktalarını gösteren tabelalar monte etti.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Orman İşletme Müdürlükleri sınırlarında giriş ve çıkışlara yerleştirilen tabelaların "hoş geldiniz" cümlesiyle ziyaretçileri karşıladığı, "güle güle" cümlesiyle uğurladığı bildirildi.

Müdürlüğün sorumluluk alanının 1 milyon 172 bin 683 hektardan oluştuğu ve bunun yüzde 53'üne karşılık gelen 618 bin 24 hektarının ormanlarla kaplı olduğu ve Tavşanlı, Domaniç gibi bazı İşletme Müdürlüklerinde bu oranın yüzde 64'ü bulduğu duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

Reklam
Reklam

"Bölge Müdürlüğü ormanlık alanlarının yüzde 65'i karaçam, yüzde 17'si meşe, yüzde 9'u ardıç, yüzde 6'sı kızılçam, yüzde 1'i sarıçam, yüzde 1'i kayın, yüzde 1'i kestane ağaç türleriyle kaplıdır. 6 İşletme Müdürlüğü, 39 İşletme Şefliği, 1 Kadastro Mülkiyet Şefliği, 4 Ağaçlandırma Şefliği, 1 Fidanlık Şefliği, 1 Depo Şefliği ve 858 personelle çalışmalarını sürdüren Orman Bölge Müdürlüğü, sınırlara yerleştirdiği tabelalarla halkı bilgilendirmeyi amaçlarken, büyüyen dünyada insanların hafızasında yer edinebilmek için başvurulabilecek en önemli araçlardan birini kullanıyor. Orman Bölge Müdürlüğü, Domaniç, Emet, Gediz, Kütahya, Simav, Tavşanlı sınırlarındaki tabelalarıyla hem İşletme Müdürlüğü sınırını çiziyor hem de Orman Teşkilatının tüm samimiyetini yansıtarak 'burasını eviniz bilin' diyor, 'hoş geldiniz', 'güle güle' ve içten bir selamlama oluyor."

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: