Orman Ve İşleri Bakanı Eroğlu: "İnşallah 2014 Yerel Seçimlerinde De Manisa'nın Genelindebüyük Başarı Sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'nin 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Manisa'da büyük bir başarı sağlayacağına

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'nin 2014 yılında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Manisa'da büyük bir başarı sağlayacağına olan inancını ifade ederek, bu başarıyla yapılacak yasal düzenlemeyle kurulacak Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili bir belediye başkanının olacağını söyledi.

Eroğlu, toplu temel atma ve açılış programları için geldiği Manisa'da, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Ziyarette yaptığı konuşmada, Manisa'ya her defasında "heybelerini yatırımla doldurarak" geldiklerini dile getiren Eroğlu, geçen yıl yapılan genel seçimler öncesindeki gelişinde temelini attıkları tesislerin hızla ilerlediğini, bugün de 6 yeni tesisin temelini atacaklarını kaydetti.

Eroğlu, hükümetlerinin ve bakanlığının Manisa'ya büyük önem verdiğini, bunun en önemli göstergelerinden birinin Manisa'da açtıkları Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü olduğunu belirterek, "İlk defa bir bölge müdürülüğü Manisa'da açıldı. Daha önce Manisa'da bir bölge müdürlüğü yoktu. Manisa'da açtığımız bölge müdürlüğüne İzmir'de bağlı" dedi.

AK Parti teşkilatının da kentte önemli başarılara imza atığını ve yapılacak yasal düzenlemeyle Manisa'nın 2014'te yapılacak mahalli idareler seçimlerine büyükşehir statüsünde gireceğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Seçimlerden önce Manisa'ya gelmiştim. Seçimden sonra gördüm ki, burada destan yazdınız. Şu anda Manisa'da iki kişiden birisi AK Partili, diğeri ise AK Partili olma namzedi. İnşallah 2014 yerel seçimlerinde de Manisa'nın genelinde büyük başarı sağlanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili bir belediye başkanı olacak."

Reklam
Reklam

-Manisa'daki katı atık sorunu-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise Manisa'da katı atık bertaraf tesisi bulunmaması nedeniyle sorun yaşandığını ve bu sorundan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Bu sorunu çözecek kurumun yasa gereği yerel yönetimler olduğunu ancak Manisa Belediyesi'nin sorunun çözümü için 3 yıldır hiçbir şey yapmadığını dile getiren Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Bunun 3 yıldır çözüme ulaştıramaması bir eksikliktir, Manisa'ya da bir haksızlıktır. İnşallah bunun çözümü için Orman ve Su İşleri Bakanımız devreye girecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Manisalıları rahatsız eden bu konu da çözüme kavuşturulacaktır. Manisalılar bu konuyu 2014'te Manisa'da AK Partili bir belediye çözecek diye beklemektedir. Ancak ne var ki, seçimlere 1,5 sene var. O nedenle sorununun bir an önce çözülmesi gerekir. Henüz yer tespiti bile yapılamamış, daha önceden Akgedik diyorlardı, şimdi başka bir yerden bahsediyorlar. Yer konusunda yargı noktasında bir engel çıkarsa alternatifler çoğalmıştır. Hükümetimiz insanımızı düşündüğü için çevreyi düşündüğü için bu sorunu çözecektir. Biz illa ki, bir AK Partili başkan koltuğa oturduğu zaman bu sorunu çözecek diye bekleyemeyiz."

Reklam
Reklam

Tanrıverdi, Manisa'ya yaptığı katkılardan dolayı Eroğlu'na teşekkür etti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: