Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, havzaların su kalitesini izlemeye aldıklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, havzaların su kalitesini izlemeye aldıklarını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ergene, Gediz, Sakarya, Susurluk ve Akarçay havzalarında su kalitesi izleme çalışması başlattıklarını ifade etti.

Bakanlığın 5 su havzasında su kalitesinin düzenli izlenmesi için aralarında TÜBİTAK'ın da bulunduğu üç kuruluş ile hizmet alım sözleşmesi imzaladığını kaydeden Eroğlu, havzalarda nehir, göl, geçiş suyu, kıyı suyu ve yeraltı sularında belirlenecek noktalarda Avrupa Birliği (AB) Su Çerçeve Direktifi kapsamında izleme yapılacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

İzleme çalışmasının kapsama giren havzalardaki tüm illerde yapılacağını ifade eden Eroğlu, şunları belirtti:

"Böylece Ergene Havzası'nda bulunan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Gediz Havzası'nda bulunan Manisa, Uşak, İzmir, Kütahya, Sakarya Havzası'nda bulunan Sakarya, Eskişehir, Ankara, Bilecik, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar, Bursa, Bolu, Susurluk Havzası'nda bulunan Balıkesir, Bursa, Kütahya, Akarçay Havzası'nda bulunan Afyonkarahisar, Konya olmak üzere 16 ilde su kalitesi izlenecek."

Ergene Havzası'nda 18, Gediz Havzası'nda 17, Sakarya Havzası'nda 50, Susurluk Havzası'nda 35, Akarçay Havzası'nda 27 noktada izleme yapılacağına dikkati çeken Eroğlu, yeraltı suyunda 10 noktada izleme çalışması gerçekleştirileceğini vurguladı.

Eroğlu, izleme ve analiz için numune çalışmalarında balık ölümleri, kaza, kontrolsüz deşarj, meteorolojik şartlar gibi unsurların da rapor edileceğini, numune alımlarının fotoğraf ve video çekimi ile kayıt altına alınacağını ifade etti.

Muhabir: Uğur Subaşı

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz