Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bizden Önce, Yaptığımız Tesislerin Çok Daha Küçüklerini 10-15 Katı Fiyatla Bitirirlerdi. Onların 15 Yılda Bitirdiği Tesisleri 10'da Bir Maliyetle 10'da Bir Zamanda Bitiriyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizden önce, yaptığımız tesislerin çok daha küçüklerini 10-15 katı fiyatla bitirirlerdi. Onların 15

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizden önce, yaptığımız tesislerin çok daha küçüklerini 10-15 katı fiyatla bitirirlerdi. Onların 15 yılda bitirdiği tesisleri 10'da bir maliyetle 10'da bir zamanda bitiriyoruz" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesine bağlı Çepni köyündeki gölet ve sulama tesisinin temel atma töreninde, Türkiye'de çok güzel hizmetler yapıldığını belirterek, bugün temeli atılan gölet ve sulama tesislerinin 30-40 yıl önce yapılması gerektiğini söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nü yürüttüğü 2003 yılı öncesi bir göletin 15-20 yılda bile bitirilemediğini anlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Afyonkarahisar'da Akdeğirmen Barajı'nın temeli atılmış. Biteceği süreyi sorduğumda, müteahhit '76 yıl' demişti. 'Niye böyle oluyor-' diye sorduğumda da verilen paranın şantiye masraflarını karşılamadığını söylemişti. Verilen paralar nerelere gidiyor- Buralar hakikaten hortumlanıyordu. 2003'ten önce bankaların büyük bir kısmı fona devredildi. Bunların borçlarını biz ödedik. Konut edindirme yardımı adıyla para toplamışlar. Başbakanımız, 'bu paraları geri ödeyeceksiniz' dedi. Eski ifadeyle 3 katrilyon lira geri ödendi. 2,5 katrilyonun evrakını bulduk. 500 trilyonun da evrakı kaybolmuştu. Onları da bulduk ve ödedik. Vergiler toplanıyor da ne oluyordu- Devlet, hortumlamalardan dolayı borç almak zorunda kalıyordu. Lüzumsuz yatırımlar yapılıyordu. Şimdi hortumlamalar kapandı, yatırımlar dolu dizgin gidiyor."

Eroğlu, en ücra belde ve köylere varıncaya kadar şantiyelerde çalışıldığını dile getirerek, sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 4 bini aşkın şantiyesi bulunduğunu ifade etti.

-"Milletimiz bize bir emanet verdi"-

Reklam
Reklam

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü'nü 1,5 milyar dolar borçla devraldığını anımsatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"İSKİ'yi devraldığımızda su yok, para yok. Göreve geldikten sonra paraları toplayıp İstanbul'a hizmetler yapmaya başlayınca gazetenin biri, 'Bunlar parayı nereden buluyor- Herhalde Haliç'te Bizans'ın hazinesini buldular, o parayı kullanıyorlar' diye yazmış. Genel Müdür Yardımcım gazeteyi almış, yanıma geldi. 'Sayın Genel Müdürüm, utanmazlara bak böyle yazmışlar' dedi. Ben de, 'Gazetecilere teşekkür etmen lazım. Hazine bulsak dahi vatandaşımız için harcarız. Onların zihninin altına böyle bir düşünceyi yerleştirmişiz' dedim. Bizans'ın hazinesini falan bulmadık. Sadece milletten topladığımızı, aziz milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Çünkü bu bize bir emanettir. Aziz milletimiz bize bir emanet verdi. Kültürümüzde, dinimizde emanete ihanet etmek, en büyük günahtır."

-"Bizim farkımız bu"-

Eroğlu, geçmişte küçük ölçekli gölet ve barajların 15 yılda bile tamamlanamadığını bildirerek, "Bizden önce, yaptığımız tesislerin çok daha küçüklerini 10-15 katı fiyatla bitirirlerdi. Onların 15 yılda bitirdiği tesisleri 10'da bir maliyetle 10'da bir zamanda bitiriyoruz. Bizim farkımız bu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra, Eroğlu tarafından gölet ve sulama tesisinin temeli atıldı. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile vatandaşlar katıldı.

Eroğlu, Sandıklı ilçesinde, Kestel ve Dutağaç gölet ve sulamaları ile Menteş beldesi taşkın koruma tesisinin temel atma törenlerine de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz