Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kilis'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte mera olarak yazılmış ama mera olarak kullanılması mümkün olmayan, "ot bitmeyen" yerler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçmişte mera olarak yazılmış ama mera olarak kullanılması mümkün olmayan, "ot bitmeyen" yerler olduğunu söyledi.

Eroğlu, Kilis Valiliği'ni ziyaretinde, Vali Süleyman Tapsız tarafından karşılandı. Yöresel kıyafet giymiş bir kız öğrencinin çiçek takdim ettiği Bakan Eroğlu, polis merasim mangasını selamladı ve Valilik Özel Defteri'ni imzaladı.

Ziyarette Vali Tapsız'dan Kilis hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'e büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Kilis'e "11 büyük müjde" ve "heybesi dolu" olarak geldiğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu yatırımların toplam bedeli 181 milyon TL. Hasretle beklenen tesislerin yapım kararı alındı, projeler yapılıyor. Bu 11 projeden 7'si DSİ'nin. Bu bölgenin barajlara, göletlere, içme suyu projelerine ihtiyacı var, bunu biliyorum. Daha önce suyu yoktu, yıldırım hızıyla Seve Barajı'nı yaptık. Ama Kilis tabi çok büyüyor. Geleceği de emniyete almamız lazım."

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor" sloganıyla hizmet üretmeye çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, "Kilis'i 2013 ve 2014'te yatırımlarda muazzam bir hamle yılı olarak ilan ettik. Şimdiye kadar yapılanları üçe, beşe katlayarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Eroğlu, Kilis'te dört koldan hizmet vereceklerini ve kent tarihinde görülmemiş bir hamle yapacaklarını dile getirdi.

-Bozuk meraların ıslahı

Bakan Eroğlu, geçmişte ormanlık olmayan alanların mera yazıldığına dikkati çekerek, bu alanların ıslah edilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını anımsattı. İyi meraların işlevini sürdüreceğini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Mera olarak kullanılması istenen, fakat bozuk meralar var. Eğer vatandaş talep ediyorsa bozuk meraları hem Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı hem de bizim Orman Teşkilatı birlikte ıslah edecek. Bir de mera olarak yazılmış ama mera olarak kullanılması mümkün olmayan, ot bitmeyen yerler var. Biz burada özel bir çalışmayla bunları tespit edelim. İnşallah onları mera vasfından çıkaracağız. Hatta biz diyoruz ki 'insanı yaşat ki devlet yaşasın', kalkıp da burada çam dikmeye gerek yok. Burada gelir getirici ürünler yapalım. Hatta o civardaki köylülere 49 yıllığına ama kura çekerek, parsel parsel kura çekerek, orada bizzat oturanlara teslim edelim."

Eroğlu, diğer bakanlıkların Kilis'te yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Ziyaret sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Süleyman Tapsız'a plaket, Tapsız ise Bakan Eroğlu'na içinde yöresel ürünlerin bulunduğu bir heybe hediye etti.

Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: