Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Uşak'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim büyük hedeflerimiz var, biz istiyoruz ki akan kan dursun. Akil adamların bu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim büyük hedeflerimiz var, biz istiyoruz ki akan kan dursun. Akil adamların bu konuda katkı vereceklerine yürekten inanıyorum. Çözüm sürecinde taviz söz konusu değil, muhalefet süreci çok ters anlatıyor" dedi.

Bakan Eroğlu Uşak Valiliği ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada çözüm sürecini değerlendirdi. Sürecin kararlılıkla yürütüldüğüne, Akil İnsanlar Heyeti'nin belirlendiğine işaret eden Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a direk bağlı olacak heyetin, birtakım tavsiyelerde bulunarak bölgeleri gezeceklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Heyetin tenkit, tavsiye ve tekliflerine göre hükümetin de bir karar vereceğini söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle şunu vurgulamak istiyorum; Bizim büyük hedeflerimiz var, biz istiyoruz ki akan kan dursun. Akil adamların bu konuda katkı vereceklerine yürekten inanıyorum. Çözüm sürecinde taviz söz konusu değil, muhalefet süreci çok ters anlatıyor. Bu doğru değil. Başbakanımız her konuşmasında diyor ki; 'Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan'. Biz de bunu söylüyoruz. Çözüm sürecinde taviz falan söz konusu değil.

Biz istiyoruz ki artık akan kan dursun ve Türkiye daha da büyüsün. Bakın, geçmiş 30-40 yılda Türkiye terörle mücadelede çok büyük zarar gördü. 400-450 milyar dolarlık bir masraf yaptık. Halbuki bu paralar Türkiye'nin kalkınmasında kullanılsaydı, Türkiye tam anlamıyla bugünkü bulunduğu noktadan çok daha ileri noktada olurdu. 2023 yılı hedefini koyduk önümüze. Biz dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye'yi taşımak istiyoruz. Bunun için tabii bu terör belasının da bitmesi lazım. Çözüm sürecinde gerçekten başbakanımız dirayetle, kararlılıkla meselenin üzerine gidiyor. Akil adamların bu konuda katkı vereceklerine yürekten inanıyorum."

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu daha sonra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Eroğlu, Uşak Öğretmenevi'nde öğle yemeğine katıldı.

Muhabir: Soner Kılınç

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz