Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “kıbrıs’a Kimse Yan Gözle Bakamaz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a bağlı Dazkırı ilçesinde katıldığı Ahmet-Zübeyde...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a bağlı Dazkırı ilçesinde katıldığı Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Öğretmen Lisesi ve Pansiyonu açılışında yaptığı konuşmada, “Kıbrıs’a da hiç kimse yan gözle bakamaz. Kıbrıs’ı da hiç kimseye kaptırmayız. Rumların bir an önce hizaya gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Bayram tatili geçirdiği geçirdiği memleketi Afyonkarahisar’da Dazkırı ilçesinde hayırsever iş adamı Ahmet Turba tarafından yaptırılan Ahmet-Zübeyde Turba Anadolu Öğretmen Lisesi ile birlikte Kız Öğrenci Pansiyonu, Dazkırı-Arıköy 2’ci ve 3’ncü kısım yağmurlama sulaması, Dazkırı Kızılören 1’nci kısım yağmurlama sulaması, Dakırı-akaraca 2’nci kısım YAS ile yağmurlama sulaması Dakızkırı-Bozan içme suyu tesisi toplu açılışı törenlerine katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, bakanlıkların aralıksız şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. “Bu kardeşiniz de gerek Çevre ve Orman Bakanı iken gerek Orman ve Su İşleri Bakanı iken çok büyük yatırımlara imza attı” diyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu: “Benden önceki hükümet, DSİ’de 3,5 yılda 9 tesis açabilmiş. Bizler 300’den fazla tesis açıyoruz, milletin hizmetine sunuyoruz. Sırf DSİ ile bin 128 tesis açtık. Barajları keyfi yapmıyoruz. Kışın biriken suları yazın kullanmak zorundayız. Bugün baraj olmasa İstanbul’a, Ankara’ya, Afyonkarahisar’a su veremeyiz. Bugüne kadar 206 baraj yaptık. Bin Günde Bin gölet Projesi başladı. Sadece baraj yapmıyoruz. 11 milyon dekarlık alanı kapalı sistemle sulamaya açtık” dedi.

Reklam
Reklam

“BAZI İNSANLAR PARAYI ÇOK KAZANIR”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de su vereceklerini kaydeden Bakan Eroğlu, yavru vatanı, “Çünkü orası bizim canımız” şeklinde tanımladı. Bakan Eroğlu, Kıbrıs temalı konuşmasında şu ifadelere vurgu yaptı: “Afyon’da da Kıbrıs için bir miting yapılmıştı. Orada, ‘Kıbrıs bizim canımız, feda osun kanımız’ diye sloganlar atılmıştı. Kıbrıs’a da hiç kimse yan gözle bakamaz. Kıbrıs’ı da hiç kimseye kaptırmayız. Rumların bir an önce hizaya gelmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Açılış töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise hayır hasenat işinin gönül ve ruh meselesi olduğunu söyleyerek, “Bazı insanlar parayı çok kazanır ama paralarını harcamak onlara nasip olmaz. Başkaları harcayacaktır onların parasını. Ben çok mutlu oldum. Bizim dinimizde insan öldüğünde her şey kapanır. Ölenden şeytan bile vazgeçmiştir. Hayır yapan insanların amel defteri kapanmaz. Burada öğrenciler okuduğu, vatana millete hayırlı olduğu sürece onlara da bir şeyler gidecektir. Kim kötü bir çığır açarsa kötü bir yola başlangıç yaparsa öldükten sonra kötü bir şeyler yazılır. Bu güzel örnekleri görmek bizlere gurur veriyor” dedi. Açılış törenine katıldı, Dazkırı Kaymakamı Mustafa Kutlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Dazkırı Belediye Başkanı Ertan Demirsoy, hayırsever Ahmet-Zübeyde Turba, daire müdürleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış ardından Bakan Eroğlu protokol üyeleri ile birlikte okulu gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz