Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:-"Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemeyeceğiyatırımlar yapıyor, hizmetlere imza atıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar yapıyor, hizmetlere imza atıyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar yapıyor, hizmetlere imza atıyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu, İvrindi ilçesindeki Ardıçtepe Barajı ve İvrindi Büyükyenice Göleti ile taşkın koruma tesislerinin temel atma töreninin ardından Balıkesir'e döndü.

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek yeniden il başkanlığına seçilen Mahmut Poyrazlı ve yönetimini kutlayan Bakan Eroğlu, bakanlığının Balıkesir'de yaptığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri durumundaki Balıkesir'de, Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığıyla inşa ettirilerek hizmete sunulan 4 sulama tesisi ile 230 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açılmasının sektörü daha da canlandıracağını söyledi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlattıkları, '1000 Günde 1000 Gölet GÖL-SU Projesi"nden her ilin nasiplendiğini belirten Veysel Eroğlu, "En büyük nasibi merkez köyleriyle 17 ilçesine 42 göletin yapılacağı Balıkesir alacak. Böylece, büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilecek. Tarım arazileri cazibeli modern sulama sistemine kavuşacak" diye konuştu.

-"Hayal edilemeyecek yatırımlar yapıyoruz"-

Türkiye'de güzel işlerin olduğunu, geçmiş iktidarlar döneminde söz verilmesine rağmen 10-20 yılda bitirilemeyen işlerin, bugün süresinden önce tamamlandığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hiç kimsenin hayal edemeyeceği yatırımlar yapıyor, hizmetlere imza atıyoruz. Bunları muhalefetin hayal etmesi mümkün değil. 2002 öncesi paradan 6 sıfır atılacak, devletin borçlanması sıfırlı rakamlara inecek, enflasyon canavarı ortadan kalkacak, dünyada Çin'den sonra ikinci büyüme hızı Türkiye'de olacak, IMF'ye rest çekeceğiz, onlarsız yolumuza devam edeceğiz herkes gülerdi. Bunlar, onlar için hayaldi, ama bizim için gerçek oldu. Farkımız bu. İşte AK Parti bu."

Reklam
Reklam

Bakanlığının yılda 300-400 açılış yaptığını vurgulayan Eroğlu, "Eskiden bir bakanın küçük bir kulübeyi açmak için gittiğini biliyorum. Biz geçen sene DSİ'nin yaptığı 98 tesisi topluca açtık. Bizden önce hükümetler döneminde devletin bir temel atma törenine neredeyse Bakanlar Kurulu gelirdi. Bizde öyle birşey yok. Zamanla yarışıyoruz" dedi.

Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir'e büyük önem verdiğini dile getirdiği konuşmasında, partililerden 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere yoğunlaşmaları ve vatandaşların gönlünü kazanmalarını istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Balıkesir Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak, vatandaşlara pilav ve ayran dağıttı.

Eroğlu, etkinliğin ardından DSİ 25. Bölge Müdürlüğü'nün Çayırhisar yolundaki tesislerinde gerçekleştirilen Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Tülay Babuşcu, Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu ile belediye başkanları, kaymakamlar ve bürokratların da katıldığı toplantıda, Orman ve Su İşleri'ne bağlı kamu kurum ve kuruluşların çalışmaları ele alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz