Orman Ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Bayrak:"2012 Yılında 4 Ilde 2 Bin 643 Avcıya Eğitim Verildi,430 Avcıya Da Ceza Kesildi"

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, 2012 yılında 4 ilde toplam 2 bin 643 avcıya eğitim

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, 2012 yılında 4 ilde toplam 2 bin 643 avcıya eğitim verildiğini, ayrıca yapılan denetimlerde 430 avcıya kurallara uymadıkları gerekçesiyle para cezası kesildiğini bildirdi.

Bayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla illerini kapsayan görev bölgelerinde denetimlerin sürdüğünü söyledi.

Bilinçli avcılık ve yaban hayatı hakkında halkın tüm kesimlerinin bilgilendirilmesi amacıyla eğitimlerin verildiğini ifade eden Bayrak, 2012 yılı içerisinde yapılan 70 adet avcı eğitiminde toplam 2 bin 643 adet kişiye avcılık eğitim sertifikası verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan kontrollerde 4 bin 865 adet avcının denetlendiğini belirten Bayrak, kaçak av yaptığı tespit edilen 430 kişiye toplam 381 bin TL idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Bölge Müdürlüğü'nün doğaya yaban hayvanı bırakılması, yaralı yaban hayvanlarının tedavi edilerek tekrar doğaya kazandırılması çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade eden Bayrak, zor kış şartlarında yaban hayvanı yaşam alanlarına yem bırakılarak onlara destek olunduğunu belirtti.

Ege Bölgesi'nin biyolojik çeşitlilik bakımından Türkiye'nin en zengin coğrafi bölgelerinden biri olduğunu belirten Bayrak, yaban hayatına yönelik koruma, destekleme ve geliştirme faaliyetlerinin 2013 yılında da etkin bir şekilde sürdürüleceğini, vatandaşlardan da destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Turgay Duyar / Senem Yazıcı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: