Orman ve Su İşleri Bakanlığı içme suyu denetimine baylayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içme sularının denetimini Devlet Su İşleri (DSİ) vasıtasıyla...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içme sularının denetimini Devlet Su İşleri (DSİ) vasıtasıyla yapmak gibi bir düşünceleri olduğunu açıkladı.
Bakan Eroğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz bölgesi için en büyük problemin taşkınlar olduğuna dikkat çekti. DSİ tarafından bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıldığını anlatan Eroğlu, Trabzon’da 2010 yılı sonuna kadar 61 yerleşim yerini taşkınlardan korumak için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Atasu Barajı’nı da kısa sürede bitirerek Trabzon’a içme suyu verdiklerini hatırlatan Eroğlu, şimdi de merkezi bir arıtma tesisi ile Trabzon ve 30 kilometre çevresindeki bütün ilçelerin su sorununu 2060 yılına kadar çözmek için yeni bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

“VADİLER CAZİBE MERKEZİ OLACAK”
Bölgedeki bütün vadileri turizm açısından cazibe merkezi olacak hale getirmek istediklerini ifade eden Bakan Eroğlu, Solaklı Vadisi’nde düğmeye bastıklarının müjdesini verdi.
Projeyle ilgili yetkililerle bu sabah bir toplantı yaptıklarını anlatan Eroğu, “Özellikle Solaklı Vadisi’nde düğmeye bastık. Kimin ne yapacağını belirledik. Solaklı Vadisi'nin birinci adımı olan Of civarında vadi ıslahı, peyzaj, göletin, mesirelik alanların ihya edilmesi için talimatı verdik. İnşallah 5 Mayıs 2012 günü saat 11.59’da hep beraber olarak Hıdırellez’i kutlayıp çayımızı içeceğiz.” dedi.
Bakan Eroğlu, Solaklı Vadisi'nden başlayarak, bütün vadileri vatandaşın istifade edebileceği, turizm açısından cazibe merkezi olacak hale getireceklerini vurguladı.

“SU DENETİMLERİNİ ALABİLİRİZ”
Eroğlu, geçtiğimiz günlerde Sürmene ilçesinde yaşandığı gibi, böldeki bazı illerde içme suyu probleminin olduğu yönündeki bir soru üzerine, suyun kontrolünün şart olduğunu dile getirdi.
Trabzon’da dün yaptıkları ‘Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda da bu meseleyi ele aldıkları bilgisini veren Bakan Eroğlu, “Münferiden çözümden ziyade bir merkezi arıtma tesisiyle sorun çözmek gibi bir düşüncemiz var. Trabzon’da bu uygulamayı başlattık. İnşallah bunu yaygınlaştıracağız. Bu konuda bakanlık olarak şöyle bir düşüncemiz var; henüz fikir safhasında, denetimleri DSİ vasıtasıyla biz yapalım istiyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı hastalık ortaya çıktıktan sonra el atabiliyor. Buna daha önceden tedbir almak lazım. Bu konuda da belediyelere gerekli ikazda bulunacağız.” diye konuştu.
Şehirlere modern içme suyu arıtma tesislerinden daha temiz, daha sağlıklı su vermek için 2007 yılında bir eylem planı hazırladıklarını söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti: “Kısa zamanda 2013 yılına kadar bütün şehirlerin 2040, 2050, 2060 yılına kadar su ihtiyaçlarını karşılamak şeklinde bir eylem planımız var. Küçük beldeleri İller Bakansı yapacak ama grup halindeki büyük şehirleri, illerin merkezinin içse suyu tedarikini depolara kadar biz yapacağız. Bu eylem planı çok hızlı ilerliyor. Şu ana kadar 32 milyon vatandaşımıza ilave su verdik.”
Bu sene kurak mevsimleri de su sıkıntısı olmadan atlattıklarını anlatan Eroğlu, İstanbul’un da 2060 yılına kadar su problemi olmadığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz