Orman Ve Su İşleri Bakanlığı: “ödemiş Ve Çevresi Şantiye Alanı Gibi”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Ödemiş ve çevresinde yürütülen projelerle...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Ödemiş ve çevresinde yürütülen projelerle ilgili bir açıklama yaparak, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yapılan açıklamada Beydağ Barajı’nın yapımı ile ilgili bilgi verildikten sonra bölgede başka barajlar, göletler, sulama tesisleri ve taşkın koruma tesislerinin sırada olduğu belirtildi.

Beydağ Barajı dışında 2003 yılından sonra Seferhisar Kavaklıdere Barajı ve Sulaması, Menderes Değirmendere Ataköy Göleti ve Sulaması, Karaburun Mordoğan Göleti ve Sulaması ile 18 adet taşkın koruma tesisinin tamamlandığı belirtilen açıklamada şu bilgiler verildi: "Tamamlanan bu tesislerle toplam 91 bin 800 dekar tarım arazisi sulanmış, 440 bin metreküp içmesuyu temin edilmiş, 2 ilçe, 8 köy, 4 mahalle ve 11 bin 270 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuştur. Tamamlanan bu tesislerin 2012 yılı rakamlarıyla toplam maliyeti 427 milyon TL’dir. Küçükmenderes Havzası'nda tamamlanan bu tesislerin yanı sıra pek çok tesis de süratle devam etmektedir. Havzanın önemli tesislerinden Burgaz (Zeytinova) Barajının inşaatı hızla devam etmektedir. 35 bin 680 dekar araziye sulama suyu temin edecek barajın yüzde 27’si inşa edilmiş olup, bir yıl sonra 09 Eylül 2013 tarihinde tamamlanacaktır. Diğer önemli bir tesis de Ödemiş Aktaş Barajı’dır. Bu baraj ile İlkurşun, Bülbüldere, Yusufdere, Sekiköy, Şirinköy Yeniköy Köyleri ile Kayaköy beldesine ait 15 bin 800 dekar arazi sulu tarıma açılacaktır. Ayrıca bin 350 kişiye istihdam sağlanacaktır. İnşaat çalışmaları devam eden bu barajın açılışı bir yıl öne çekilerek 14 Eylül 2014 tarihinde yapılacaktır."

Reklam
Reklam

Ödemiş Bademli Barajı'nın inşaat çalışmalarının hızla sürdüğünün de vurgulandığı açıklamada, Bakan Veysi Eroğlu'nun temal atma töreninde verdiği talimatla barajın tamamlanma aşamasının öne çekildiğini ve 9 Eylül 2013'te tamamlanacağı kaydedildi: "Ödemiş ilçesinde Bademli, Ovakent, Konaklı beldeleri ve Kemenler köylerine ait 10.480 dekar araziyi sulayacak barajın inşaat çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu baraj da diğerlerinde olduğu gibi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu temel atma merasiminde müteahhit firmayla yaptığı pazarlık neticesinde tamamlanma tarihini öne çekmiştir. Baraj 1 yıl sonra 09.09.2012 tarihinde tamamlanacaktır."

Açıklamada, ‘Bin Günde Bin Gölet Projesi’ çerçevesinde Tire Yenişehir Göleti ve Kiraz Göleti’nin inşaatlarının sürdüğü, Kiraz Haliller Göleti, Tire Eskioba Göleti, Menderes Özdere Göleti, Torbalı Aslanlar Göleti ve Torbalı Karakızlar Göleti’nin de proje hazırlama ve ihale hazırlıklarının devam ettiği vurgulandı ve Rahmanlar Barajı ile ilgili proje ve hazırlıkların da sürdüğü kaydedildi ve şu bilgiler verildi: "Bu baraj ile Ödemiş İlçesine yılda 9,36 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak olup ayrıca 14.940 dekar araziye sulama suyu temin edilecektir. Taşkınlar konusunda da 28 derede çalışmalar devam etmekte olup, 18 adet taşkın koruma tesisi ile Küçükmenderes Nehri’nin ana yatak düzenlemesi yapılacak ve 5 mahalle, 10 köy, bir belde, 2 ilçe ile 56 bin 700 dekar alan taşkınlardan korunacaktır. Küçükmenderes Havzasında 2012 yılı yatırım programında yapım çalışmaları devam eden işlerin toplam maliyeti 371 milyon TL’dir. Bu projeler ile 284 bin 820 dekar arazi sulanacak, yılda 9,36 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek ve 5 mahalle, 10 köy, bir belde, 2 ilçe ile 56 bin 700 dekar alan taşkınlardan korunacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Küçükmenderes Havzası'nda dev yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla projeler bir bir hayata geçirilmekte ve bölgeye bereket gelmektedir. Tamamlanan ve devam eden işlerin toplam yatırım maliyeti 800 milyon TL’yi bulmuştur.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: