Orman Yangınları

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, 2012 yılında şimdiye dek 47 orman yangınının çıktığını ve...

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, 2012 yılında şimdiye dek 47 orman yangınının çıktığını ve bu yangınların yüzde 10’luk kısmının sebebinin sigara olduğunu söyledi.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, düzenlediği basın toplantısıyla 2012 orman yangın sezonunu değerlendirdi. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda Ege ve Akdeniz Bölgesinde önemli bir yere sahip olduklarını belirten Kanat, yapılan çalışmalarla bölgenin en iyisi olmak için çaba harcadıklarını söyledi. Denizli’de 2012 orman yangını sezonunda 47 orman yangını yaşandığını ve bu yangınlarda 80 hektarlık alanın yanarak kül olduğunu belirten Kanat, şöyle konuştu: “Denizli’de 24 saat esasına göre 500 orman işçisi, 42 arazöz, 37 yangın kulesi ile orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. Görevimizin ne kadar zor ve anlamlı olduğunu halkın bilmesini istiyorum. Yangınlarımıza baktığımızda yüzde 10’luk kısmının sigaradan kaynaklanması gerçekten üzücü bir sonuçtur. İnsanlarımızın sigara izmaritleri nerelere atacakları konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Yanan alana 100 bin fidan dikeceğiz, toplam 5 milyon fidanı bu sezon toprakla buluşturacağız.”

Reklam
Reklam

2012 yılında orman yangınlarıyla mücadelede en önemli unsurun yangın söndürme helikopteri olduğunu vurgulayan Kanat, şunları söyledi: ”Bu yıl Denizli dışında birçok yangına müdahale eden ve başarısı ile Türkiye’de birinci seçilen yangın helikopteri personelimize gerçekten teşekkür ediyorum. Denizli dışında bölgedeki yangınlara da müdahale eden ekibimiz Antalya yangınında 11 saat 20 dakika havada kalarak kendi alanında bir rekora imza attı. Kendilerini tebrik ediyorum”

Orman köylüsü için de bir çok girişimleri olduğunu ifade eden Kanat sözlerini şöyle tamamladı: “Buldan’ın Alandız köyünde bu yıl bin dönümlük kestane ormanı oluşturacağız. Burada oluşturduğumuz ormanın kullanımı da o bölgede yaşayan köylüye ait olacak. Bu ağaçlardan yetişen ürünleri köylüler tarafından alınıp satılacak. Ayrıca incir, kestane, badem, ceviz ormanları kuracağız. Yeni ormanlarla ekonomiye katkı sağlayacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: