Orman yangınları genelde insan kaynaklı çıkıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı çıktığı belirlendi. İlçede kasıtlı...

Muğla’nın Fethiye ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı çıktığı belirlendi. İlçede kasıtlı olarak çıkarılan 3 orman yangınında 2 hektar alanın zarar gördüğü ortaya çıktı.
Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Fethiye’de mayıs ayından bu yana toplam 17 yangın meydana geldi. Çıkan yangınlarda 4.6 hektar alan zarar görürken, yetkililer çıkan yangınların büyük bölümünün insan kaynaklı olduğunu açıkladı. İşletme Müdürü Reşat Tunç, kendi sınırları içerisinde çıkan yangınların 5 tanesinin kaynağının atılan sigara izmariti olduğunu söyledi. Kasıtlı olarak çıkarılan yangınların sayısının 3 olduğunu ifade eden Tunç, kasıtlı olarak çıkarılan yangınlarda 2 hektar ormanlık alanın kül olduğunun altını çizdi.
Tunç, çıkış sebebi kasıt olan ve Üzümlü beldesi ve Çobanlar köyünde başlayan yangınların kısa sürede fark edildiği için büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü aktardı. Tarla temizliği sırasında başlayan 1 adet yangında ise 0.4 hektar alanın zarar gördüğünü söyleyen Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, enerji nakil hattı ve yıldırım gibi sebeplerden çıkan yangınlardan yanan ormanlık alanın ise 0.4 hektarla sınırlı kaldığına işaret etti.
İnsanların kendi husumetleri yüzünden orman yangınlarına sebebiyet verdiğine dikkat çeken Fethiye Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç, vatandaşlardan ormanlara karşı daha duyarlı olmalarını istedi. Özellikle sürücülerden dikkatli olmalarını talep eden Tunç, “Sürücülerimiz yolda seyrederken sigara izmaritlerini dışarıya atmak yerine araçlarında söndürsünler. Söndü diye atılan bir izmarit ciğerlerimizin yanmasına neden olabiliyor. Sadece temmuz ayı içerisinde sigara izmaritinden çıkan yangın sayısı 5 olarak kayıtlara geçti. Çıkan bu yangınlarda 0.4 hektar ormanlık alan yandı.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz