Orman yangınlarına da duyarsız kalmadılar

Onlar sadece maç günleri tribünleri doldurup takımlarını desteklemiyorlar. Gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki bütün yanlışlara 'dur!' demek için her fırsatta seslerini yükseltiyorlar. Daha önce bir çok sosyal soruna duyarsız kalmayan Beşiktaş taraftarı özellikle son günlerde artan orman yangınlarına da duyarsız kalmadılar ve "Beşiktaş Ormanı" projesi için atağa geçtiler.

Beşiktaş taraftarının resmi internet sitesi www.forzabesiktas.com sitesindeki forumda bu büyük proje duyuruldu. Duyuruda kampanya için açılan hesap numaralarına da yer veriliyor.

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ ORMANI

Değerli Kartal Kardeşlerim,

İşim nedeniyle 2 yıldır Türkiye ormanları koruma, yangın önleme sistemleri üzerine açlışıyorum. Bağlı bulunduğum Bilkent Üniversitesi ile bir yazılım geliştirdik. Bu yazılımla yangınlara erken müdahaleyi esas alıyorduk. Malesef ki sistemimizi tam anlamıyla uyguılamaya koyamadan 1 Ağustos günü Manavgatta büyük bir yangın çıktı. Arkadaşlar bu manzarayı görüp ağlamayanınız olamaz. Hayatımızın anlamı olan siyah ve beyazın ( kül ile duman) bu kadar acı verdiği bir manzara daha göremezsiniz. Şu an Manavgat Orman İşletme Şefi Okan bey ( Kendisi aynı zamanda çok iyi bir Beşiktaşlı) ile bir kampanya fikri üzerinde çalışıyoruz.

ForzA Beşiktaş Ormanı...

100 hektarın ağaçlandırılması için kendisi ile fikir birliğine vardık. Forza için çok küçük bir alan ama en azından öncülük vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Sanırım abiler bu fikrimizi kabul ederler.

Saygılarımla

Erdem Dengel

Erdem kardeşimizin bu konuyu bizlere iletmesinin hemen ardından öncü olmamız ve duyarlılığımızı tekrardan göstermemizin gerektiğini düşündük. Ve Manavgat Orman Bölge Müdürlüğü Şef'i Okan Bey ile irtibata geçtik. Kendisi bu düşüncemiz için bizlere teşekkür etti. Bizlere düşen; gerekli miktarı toplamak, bu miktari kendilerine teslim etmek ve Antalya'dan gönüllü arkadaşlarımıza ulaşarak ağaç dikiminde bulunmalarını sağlamak. Herkes elinden ne kadar geliyorsa o kadarıyla, yanan akciğerlerimizi tekrar yeşillendirme çalışmalarına katılmalı.

Reklam
Reklam

Forza Beşiktaş Hesap Numarası:

TC GARANTI BANKASI

Musa Kaba & Erinç Korkmaz

Vadesiz YTL

E-5 MALTEPE

Şube Kodu: 589

Hesap Numarası: 6698568

1 Ağaç 1 YTL.

1 Hektar = 400 Ağaç

BEŞİKTAŞ ORMANI

Iletisim Mailleri:

coskunokanguney@gmail.com - Manavgat Orman İşletme Şefi Okan Bey

erdemdengel@gmail.com - Erdem Dengel

Yangın alanından 10 saniyede bir "canlı" görüntü almak isteyenler icin: http://88.250.9.49:437/sivri.html