Orman yangınlarına hazırlık eğitimi -Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekibinde görev yapacak işçilere uygulamalı eğitim verildi

Yangın sezonunda Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapacak yangın söndürme ekibi ve arazöz şoförlerine ilk yardım ve yangınlardan korunma eğitimi

Yangın sezonunda Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yapacak yangın söndürme ekibi ve arazöz şoförlerine ilk yardım ve yangınlardan korunma eğitimi verildi.

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü deposunda gerçekleştirilen eğitime, Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Söndürme Şubesi'nden Orman Mühendisleri Metin Yiğit, Seyit Sayın, Zeki Tuncer, Tolga Yılmaz ve Makine Mühendisi Erol Karabulut, Kumluca Sağlık Grup Başkanlığından Dr. Akın Gergün ve Orman İşletme Müdürlüğünde görevli yaklaşık 100 yangın söndürme personeli katıldı.

Reklam
Reklam

Eğitimde olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler, arazözlerin kullanımı, yangınla savaş yöntemi, yangınlara hazırlık, güvenlik önlemleri ve yangın sırasında karşılaşılacak ilk yardım uygulamaları anlatıldı.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sezonu öncesi yangın söndürme personelinin olası yangınlara karşı hazırlanması ve ekipmanların kontrolü açısından yapılan tatbikatın çok önemli olduğunu söyledi. Nur, arazöz ve ekipmanların bakımlı olmasının yangınlara müdahalede başarılı olmayı da artıracağına dikkati çekerek, bu tatbikatlarla hem personeli hem de yangın ekipmanını yangınlara karşı hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Nur, şöyle konuştu:

"Biz yangınları bir savaş gibi görerek, askeri bir disiplinle hazırlanıyoruz. Bu konuda hem personelimiz hem de ekipmanımızı zamanında yangınlara hazırlamak amacıyla yangın sezonu öncesi böyle bir tatbikat icra ettik. Bir yangında nasıl davranacağımız, nerede hangi teçhizatı kullanacağımızı iyi bilirsek başarılı oluruz. Bu manada tatbikatımız son derece başarılı geçti. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından işçilere yangın sırasında kullanılacak teçhizat, haberleşme ve ilk yardım teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: