Orman yangınlarına karşı hazırlık

MUĞLA (İHA) - Yangına hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla'da, yangın sezonu öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Yangın söndürme helikopterlerinin de 15 Haziran'da Marmaris, Fethiye ve Milas ilçelerinde konuşlandırılacağı açıklandı.

Muğla'nın çeşitli bölgelerinde bu sezon kurulan ilk müdahale ekiplerinin, helikopterlerle yangın bölgesine sevk edileceği bildirildi. 1 Haziran itibariyle orman yangın ekiplerinin işbaşı yaptığını belirten Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi, "Temennimiz bölgemizde hiç yangın çıkmaması. Yangınların çoğunluğu insan eliyle çıkıyor. Vatandaşlarımızın yangın sezonunda çok dikkatli olmalarını istiyoruz. En küçük bir kıvılcımda ücretsiz Alo 177 orman yangın hattını aramalarını istiyoruz. Yangına zamanında yapılacak ilk müdahale çok önemli" dedi.

Reklam
Reklam

Bölge Müdürü Çiftçi, "7 kişilik personel helikopteri geldi. Söndürme ve personel taşımada kullanılacak helikopterler 15 Haziran'da gelecek. Helikopterler Fethiye, Marmaris ve Milas'ta konuşlandırılacak. Bu helikopterler haricinde jandarmanın Aydın'da bulunan helikopterinden de faydalanacağız. Bu sezon bin 220 orman yangın söndürme personeli görev yapacak. 83 ilk müdahale ekibi bulunuyor. Bu ekipler, yangın sahasına ilk giden ekipler olacak ve ilk müdahaleyi yapacak. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğümüzde 72 arazöz, günün 24 saati 57 yangın kulesinden gözetlenecek. Ekiplerimiz telsiz, telefon ile sürekli kontrol altında tutulacak" diye konuştu.

Öte yandan yangın sezonunda görevlendirilecek personelin eğitimi, araçların bakım ve onarımı da devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Yılanlı Orman İşletmesi'nde yapılan eğitim çalışmalarının bu yıl da devam edeceği açıklandı.