Orman Yangınlarına Su Tankerleriyle Müdahale Edilecek

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından alınan 21 su tankeri orman yangınlarında kullanılmak üzere 8 ilçedeki köy muhtarlarına dağıtıldı.

Yangınların yüzde 90'ı insan kaynaklı Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da Kayseri'nin yüzde 6 olan orman varlığının son yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla yüzde 12'ye çıkartıldığını söyledi. Kara, 2012 yılında 6 bin hektarda ağaçlandırma programı olmasına rağmen Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalarla birlikte 9 bin hektarlık alanın ağaçlandırıldığını ifade ederek şunları söyledi: "Bu alanda 7 milyon fidan dikildi. 2013 yılında da 6 bin hektarlık alanda ağaçlandırma programımız var. Bu programlarımızı gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Fidanları dikmek çok güzel ancak bu ormanların özellikle korunması çok önemli. Ormanları koruyamazsak yaptığımız çalışmaların hiç bir kıymeti yok. İçinde bulunduğumuz bu günler sıcaklıkların arttığı, yangın riskini çok fazla olduğu dönem. Orman yangınlarının yüzde 90'ı insan kaynaklı. O nedenle çok hassas olmamız gerekiyor. Köy muhtarlarının, belde belediye başkanlarının ellerinden gelen mücadeleyi göstererek köylerde vatandaşları uyarması ve hassasiyeti artırması gerekiyor." Konuşmaların ardından 21 adet su tankeri köy muhtarlarına teslim edildi. 2,5 ton su kapasiteli tankerler, traktöre monte edilebiliyor. 10 bar basınç ile dakikada 150-200 litre debiyi sağlayabilecek güce sahip ve 15 metre yüksekliğe, 25 metre uzağa su atabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: