Ormana "meyve Çekirdeği" Ekiyorlar

  Ilgın'da iki ziraat mühendisi, yeşil dokuyu güçlendirmek için kayısı, vişne, badem ve erik çekirdeklerini ormanlık araziye ekiyor.

Ilgın'da iki ziraat mühendisi, yeşil dokuyu güçlendirmek için kayısı, vişne, badem ve erik çekirdeklerini ormanlık araziye ekiyor. İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Cemil Er ve Satılmış Sapa, mesai dışındaki vakitlerini, ormanlık arazide meyve ağacı ekmeye ayırıyor. Satılmış Sapa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanlara ve yeşil dokuya sahip çıkmak için hafta sonları Kapaklı köyüne gelerek, ormanlık araziye meyve çekirdekleri ektiğini söyledi. Orman sahası içinde ağaç yoğunluğunun az olduğu yereleri tercih ettiklerini bildiren Sapa, şunları kaydetti: "Burada 2 bin adet kayısı, badem, vişne ve erik gibi meyve çekirdeklerini, orman sahası içindeki alanlara ekiyoruz. Ormandaki ağaç çeşidini artırmayı hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda yaptığımız çalışmanın daha da yaygınlaşmasını umuyorum. Her meyve çekirdeği doğada yeni bir ağaç olacaktır. Her kesimin elinden geldiğince ağaç sevgisini ve ağaçlandırma bilincini yeni nesillere aktarması gerekiyor." ​Kapaklı Köyü Muhtarı Selim Turhan ise köylerindeki bu faaliyetlerde bulunan Cemil Er ve Satılmış Sapa'ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: