Ormancılar yangın sezonuna hazırlandı

<span>Mersin</span> Orman Bölge Müdürlüğü'nde, yangın sezonuna girilmesi ve yangın çıkma riskinin artmasından dolayı söndürme eğitimleri...

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nde, yangın sezonuna girilmesi ve yangın çıkma riskinin artmasından dolayı söndürme eğitimleri tamamlandı.
Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, 850 bin Hektara ulaşan orman varlığının 264 bin 500 Hektarının genç ormanlardan oluştuğunu söyledi. Mersin nüfusunun yüzde 22’sine tekabül eden 330 bin vatandaşın orman içersinde ve orman bitişiği köylerinde yaşadığına dikkat çeken Gözükara, “Sıfır rakım ile 2 bin rakıma kadar çıkan orman sahalarımızın kırıklı ve sarp arazi yapısında olması, 320 kilometre sahil şeridimizin olması ormanlarımızın orman yangınlarına karşı çok hassas bir konuma taşımaktadır” dedi.
Yangın sezonu öncesinde 200 kilometrelik yolu bakımları yangın sezonu öncesi yapıldığını belirten Gözükara, “Yollarımızın yaklaşık 400 kilometrelik kısmında ince yanıcı materyalleri yol kenarından uzaklaştırmak maksadı ile yol kenar temizlikleri yapıldı. Orman yangınlarına daha hızlı ve etkin müdahale edebilmek için her yıl 30 kilometre yangına müdahale cephesi tesisi yapılıyor. Vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı duyarlılıklarını artırmak ve kamuoyu oluşturmak için il genelinde her yıl 200 orman köyünde yaklaşık 20 bin kişiye orman yangınlarıyla ilgili köy sohbet toplantıları gerçekleştiriliyor. Her yıl yaklaşık 28 İlköğretim okulunda 12 bin 600 öğrencimize Çocuk tiyatrosu etkinlikleri yapılıyor. Orman yangınlarında önemli görevler alan köy muhtarları, köy imamları, orman teşkilatı mensupları, jandarma teşkilatına, kaymakamlıklar ve ilgili diğer kuruluşlara havanın kritik olduğu günlerde cep telefonlarına SMS gönderilerek uyarılıyor” diye konuştu.
Yapılan tatbikatlarla Bölge Müdürlüğü personellerinin yangına karşı duyarlılıklarının ve motivasyonlarının en üst dereceye çıkartmayı hedeflediklerini kaydeden Gözükara şunları söyledi: “Orman içi ve bitişiğindeki tüm köylerimizdeki tarım arazilerinde çıkabilecek tüm yangınlara anında müdahale edilecek. Çünkü bu arazilerin sonu orman arazilerine ulaşmaktadır. Yangın riskinin attığı bu günlerde tüm teknik elamanların telefonları 24 saat açık ve her an ulaşılabilecek şekilde olacak. Teknik elamanların izinleri bölge müdürlüğümüzce değerlendirilerek verilecek. Bölgemizde Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hava hallerinin yangın açısından kritik olduğu yani Poyrazın şiddetli estiği ve Hava rutubetinin yüzde 20 altına düştüğü günlerde tüm ekiplerimiz geceleri dahi yangın elbiseleri ile olacak ve mobil hale geçerek tedbirli olacaklar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz