Ormanlarda yangın sezonu uzadı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve kuraklık yüzünden yangın sezonunun fiilen devam ettiğini söyledi.

Sıtkı Küçüköz, yaptığı açıklamada, Kasım ayında yazdan kalma günlerin yaşandığına dikkati çekerek, "Tesbitlerimize göre yaklaşık Mayıs ayı sonundan itibaren Eskişehir'deki ormanlar kayda değer bir yağış almadı. Hal böyle olunca ağaçlar ve orman yangınları açısından bu durum çok ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Sonbaharın son demlerinin yaşandığı kışa hazırlandığımız şu günlerde, hala havada ki nem oranı çok düşük seviyelerdedir" dedi.

Reklam
Reklam

Ormanların içinin kuru ot, yaprak, ibre ve kabuk gibi yanmaya hazır maddelerle dolu olduğunu ifade eden Küçüköz, "Her ne kadar ormanlardan mevsim gereği piknik baskısı kısmen kalkmış ise de, çoban ateşi ve bahçe temizliği gibi işlerden dolayı yangın tehlikesi devam etmektedir. Uzun yıllar değerlendirmelerine göre idaremiz, Haziran-Ekim ayları arasındaki dönemi, yangın mevsimi olarak adlandırdı. Bu dönemde yangına karşı gerekli tüm tedbirler alındı. Yangın sezonu takvim olarak bitmiş olmasına rağmen, bu gerekçelerden dolayı fiilen devam etmektedir" diye konuştu.

Sıtkı Küçüköz, halkın orman yangınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.