Ormanları yırtıcı böcekler koruyor

Bursa'da ibreli ağaçların yapraklarını yiyerek artım ve büyüme kayıplarına sebep olan çam kese böceğine karşı...

Bursa'da ibreli ağaçların yapraklarını yiyerek artım ve büyüme kayıplarına sebep olan çam kese böceğine karşı yırtıcı böcekler üretiliyor. Calosoma sycophanta adı verilen böcekler, üretildikten sonra ormana bırakılarak orman zararlısı böcekleri ortadan kaldırılıyor.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde üretilen milyonlarca yırtıcı böcek, bahar aylarında ormanlara bırakılıyor. Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mehmet Yamantaş, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen üretim hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Yusuf Ziya Sekban, ibreli ağaçların yapraklarını yiyerek artım ve büyüme kayıplarına sebep olan çam kese böceğinin durdurulmasının önemine değindi. Sekban, kam kese böceğinin yırtıcısı Calosoma sycophanta’nın üretimini yaparak denge oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

“15 BİN BÖCEK ORMANA BIRAKILACAK”

Ziya Sekban, şunları kaydetti: “Bölgemizde çam kese böceği yırtıcısı Calosoma sycophanta’nın topraktan geç çıkmasından dolayı üretim safhasında yem sıkıntısı çekmemek ve zamanında ormana bırakabilmek için Antalya’dan 2 bin adet böcek getirttik. Bu sene de 15 bin adet üreterek araziye bırakmayı planlıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: