"Ormanların Gençleştirilmesi, Bakımı Ve Rehabilitasyonu" Semineri

 Sarıkamış ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığı'nca "Ormanların Gençleştirilmesi, Bakımı ve Rehabilitasyonu" semineri tamamlandı.

Sarıkamış ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanlığı'nca "Ormanların Gençleştirilmesi, Bakımı ve Rehabilitasyonu" semineri tamamlandı. Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada 3 gündür devam eden seminerin ormanlık alan içinde uygulama çalışmalarıyla tamamlandığını söyledi. Seminerin, genç mühendisler açısından çok önemli ve faydalı olduğunu belirten Çelik, "Sarıkamış'ta 3 gündür süren seminerde ormanların bakımı, gençleştirilmesi ve rehabilitasyonu konusunda katılımcı arkadaşların, mühendislerimiz çok faydalı bilgiler edindi ve görev yerlerinde bunları uyguladıklarında ülkemiz açısından büyük yarar sağlayacak" dedi. Sarıkamış ormanlarında hiç müdahale edilmemiş bölgelerde uygulamalı çalışma yapıldığına dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti: "Bu seminerde ilk defa üniversite hocaları seviyesinde saha çalışması gerçekleştirdik. Ormanlık alanda toprak profili, gençleştirme ve bakım gibi konular yerinde izah edilerek gösterildi. Karakurt bölgemizde teras, ağaçlandırma tatbikatı, sıklık bakımı, Boyalı bölgesi ormanlık alanında ise doğal gençleştirme çalışması yapıldı. Tabi bu konular özellikle mesleğe yeni başlamış arkadaşlara büyük yarar sağlamıştır. Umarım burada yapılan çalışmalar işletme müdürlüklerimiz bünyesinde mühendis arkadaşlarımızca ülkemizin bütün bölgelerinde etkisini gösterir." Seminere, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek, Orman İdaresi ve Planlama Daire Başkanı Rüstem Kırış, İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz, Dokuz Eylül Üniversitesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atalay, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binali Çomaklı, Erzurum Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner, Erzurum, Elazığ, Artvin, Giresun, Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcıları, Doğu Anadolu Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Güven, Şube Müdürleri, İşletme Şefleri ve Orman Mühendisleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz