Örnek Hayırsever

Beyşehir'de birikimlerini bağışlayarak yaptırdığı kendi adını taşıyan okulu ziyaret eden hayırsever memur emeklisi Süheyla Doğu Çataloğlu'na plaket takdim edildi.

Beyşehir'de birikimlerini bağışlayarak yaptırdığı kendi adını taşıyan okulu ziyaret eden hayırsever memur emeklisi Süheyla Doğu Çataloğlu'na plaket takdim edildi.

Ankara'da ikamet ederken, Beyşehir'deki eğitim çalışmalarına maddi destek vererek okul yaptıran hayırsever emekli 80 yaşındaki Süheyla Doğu Çataloğlu, baba ve annesinin isimlerinin baş harflerinin de bulunduğu "Süheyla Doğu" ismini taşıyan 8 derslikli ortaokulu görmek için ziyaret etti.

Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü'nde 27 yıl memur olarak çalıştıktan sonra emekli olan ve babasından kalan mirasın yanı sıra birikimleriyle memleketi Beyşehir'e bir okul yaptırmaya karar veren Çataloğlu, bu kapsamda Milli Eğitim teşkilatına 400 bin liralık bağışta bulundu.

Reklam
Reklam

Sadece yapılırken gelebildiği son halini göremediği Beyşehir'de yaptırdığı okulun tamamlanıp eğitim öğretime başlamasının ardından yerinde görmek isteyen 80 yaşındaki hayırsever Çataloğlu, soluğu Beyşehir'de aldı.

Okul ziyaretinde eğitim yuvasının çalışanlarıyla tanışırken, sınıfları da gezen 80 yaşındaki hayırsever, bir sınıfta öğrencilerin arasında sıraya oturdu.

Duygulu anlar yaşadığı gözlenen Çataloğlu, öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulundu.

"Çok çalışıp, adam olun, doğru olun, vatana millete faydalı olun, haksızlık etmeyin çocuklar" diyen Çataloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Yapılırken görmüştüm de, yapıldıktan sonra ilk defa görüyorum. 3 senedir hasta idim, sonra bir daha gelemedim. Bu sene ayaklarım biraz tutunca 'aman dedim, ölmeden önce okulu bir gideyim, göreyim' dedim. Ne diyebilirim ki, güle güle otursunlar. Devletimize, milletimize faydalı olsunlar, üç kağıtçı olmasınlar, başkasına bakma" diye konuştu.

Hayırsever Çataloğlu'na yaptırdığı okulunu ziyaret etmesinden ve eğitime verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edilirken, okulun resminin yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Reklam
Reklam

Plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Çataloğlu'na takdim etti. Taşdelen'e de okulun yapılmasındaki katkılarından dolayı Süheyla Doğu Ortaokulu Müdürü Muttalip Göçken tarafından bir plaket sunuldu.

Okul bahçesinde toplanan öğrencilere de hitaben konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, hayırsever Çataloğlu'na eğitime olan katkılarından dolayı minnet ve şükran dolu olduklarını söyledi.

Taşdelen, "İnşallah ilçemizde Süheyla Abla gibi eğitim gönüllüsü, eğitim sever olarak, hayırsever olarak inşallah daha çok hayırseverimiz çıkar. Böylelikle, ihtiyacımız olan bir çok okulumuzu yaptırırız ve eksiklerimizi gideririz diye düşünüyorum" dedi.

Muhabir: Şeref Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: