Örnek projeyle çilek çiftçinin yeni gözdesi oldu

Erbaa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Erbaa İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işbirliği ile hayata geçirilen...

Erbaa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Erbaa İlçe Tarım Müdürlüğü'nün işbirliği ile hayata geçirilen çilek projesi ilgi görüyor. Projenin başarılı olması, çilek yetiştirmek isteyen çiftçi sayısını artırdı.
Projeden yararlanan çiftçilerden Emre Doğan, dekar başına yaklaşık 4 ton çilek aldığını, çilek üretiminden kar ettiğini ve tüm çiftçilere önerdiğini belirtti. Örnek proje sayesinde daha az alanda daha fazla para kazanmanın farkını gördüğünü belirten Doğan, "Bu yıl ekim alanımı biraz daha genişleterek, daha fazla ürün ve kazanç elde etmeyi hedefliyorum." dedi.
Kaymakamlığın proje ekibinde yer alan uzmanlar Süleyman Aydın, Zafer Ay ve Osman Çogan ise “Erbaa kendini tarım alanında kanıtlamış bir ilçe. Sebzecilikte bölgede lider olmayı hedeflemektedir. Erbaa ovasında alternatif ürünler ile çiftçimizi bilinçlendirip daha fazla gelir elde edilebileceğini örnekleriyle göstermiş bulunmaktayız. Erbaa çiftçisi alternatif ürünler sayesinde bundan sonra daha çok kazanacaktır. Örnek bahçelerimiz sayesinde başarıyı ve kaliteyi gören çiftçiler kendileri içinde böyle çalışmalar yapılması için başvuruda bulunuyorlar." açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz