Orta Anadolu Bal Arısı Projesi kabul edildi

Orta Anadolu Bal Arısı Ekotipinin Korunması ve Islahı Projesi Kabul Edildi

Vali Sabri Başköy, "Orta Anadolu Bal Arısı Ekotipinin Korunması ve Islahı Projesi"nin kabul edilmesinden kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Mdürü E.Elfaz Ermiş ve Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Saygı'yı makamında kabul etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konulara ilişkin bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi ve bunların çiftçiler ile tarımsal sanayicilere aktarılması amacıyla, Ar-Ge hipe destek programı başlatılmıştı.

Reklam
Reklam

Ar-Ge Destek Programı kapsamda 2013 yılında ülkemiz genelinde 156 proje başvurusu yapılmış olup, bu projelerden 45 Ar-Ge projesi geri ödemesiz doğrudan destekleme ödemesi almaya hak kazanmıştır. Bu 45 Ar-Ge projesi arasında yer alan ve Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nce teklif edilen "Orta Anadolu Bal Arısı Ekotipinin Korunması ve Islahı Projesi" de destekleme kapsamına alınarak, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile 27 Haziran Perşembe günü sözleşme imzalanmıştır.

Osmancık ilçemizde 2012 yılında tahsis edilen 22 dönüm hazine arasisine kurulacak olan "Islah İstasyonu"nda suni tohumlama laboratuarları, malzeme deposu, 200 koloniden oluşacak damızlık sürü, 400 ana arı yetiştirme kutusu ile personel binası yer alacak.

Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Saygı, ilimize güzel bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, desteklerinden dolayı Vali Sabri Başköy'e teşekkür etti.

Bal üretimi açısından yüksek potansiyele sahip olan ilimizde, damızlık arı yetiştirildiğinde yaşanan sıkıntıların, 174.000 TL'si hibe olmak üzere toplam 292.000 TL bedelli "Orta Anadolu Bal Arısı Ekotipinin Korunması ve Islahı Projesi" ile ortadan kalkacağına inandığını ifade eden Vali Sabri Başköy, bu kapsamda ilimizde bal üretiminde de kayda değer bir artış olacağını belirterek, ilimize hayırlı olmasın temennisinde bulundu ve Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: