Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yozgat’ta toplandı

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin yer aldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu'nun, nisan...

Yozgat, Kayseri ve Sivas illerinin yer aldığı Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu'nun, nisan ayı toplantısı Yozgat'ta yapıldı.

Yozgat Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen Oran Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'na Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, yönetim kurulu üyeleri Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ve 3 ilin il genel meclis başkanları ve ticaret sanayi odası başkanları katıldı.

Reklam
Reklam

ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Necati Şentürk, toplantıda yaptığı açıklamada nisan ayı itibariyle ilan edilen 2012 yılı doğrudan faaliyet destek programına başvuru sürecinin başladığını söyledi.

Vali Şentürk, "Program kapsamındaki faaliyetlerin, bölgenin kalkınması ve rekabet gücünün artırılabilmesi açısından önemli fırsatlar sunacağına inanıyoruz. Ayrıca bölge ekonomisine yönelik oluşabilecek, tehdit ve risklere karşı acil tedbirlerin alınmasında ve kritik öneme sahip araştırma, planlama çalışmalarının yapılmasına zemin hazırlayacak faaliyet destek programı bölge için önemli olabilecek stratejik eylemleri başlatılmasına destek sağlayacaktır. Bu program kapsamında desteklenecek faaliyetler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 600 bin TL olup, verilecek destek miktarı asgari 20 bin ve azami 50 bin TL olacaktır. Destek kapsamında faaliyet sürecinin en az yüzde 25’i, en fazla yüzde 100’ü hibe olarak desteklenecektir. Programa başvurular ise 16 Kasım 2012 tarihi itibariyle sona erecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Program kapsamının toplumun bütün katmanlarını içine aldığını ifade eden Vali Şentürk, "Programdan kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kar amacı gütmeyen diğer birçok kurum ve kuruluş yararlanabilecek. Yapılacak proje teklifleri stratejik ve acil nitelikli ve bölge kalkınması için önemli arz eden konuları kapsamaktadır." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: