Orta Doğu'da yeni savaş! Hizbullah Tel Aviv'i hedef aldı: Mossad karargahına füze saldırısı!

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar git gide şiddetleniyor. İsrail'in Beyrut'u hedef alarak Hizbullah komutanı İbrahim Kubeysi'yi öldürmesi üzerine Hizbullah'dan misilleme gecikmedi. Hizbullah bugün İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki MOSSAD karargahını balistik füzelerle hedef aldı. İsrail ise yeniden Lübnan'a saldırıya geçti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Lübnan'a yoğun saldırılar gerçekleştiriyoruz" denildi. Öte yandan Netanyahu saat 20.00'de kabineyi toplantıya çağırdı.

Orta Doğu'daki yeni savaş her geçen gün şiddetleniyor. Hem İsrail hem de Hizbullah peşi sıra misilleme saldırılarına devam ediyor. Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, saat 06.30’da İsrail’in başkenti Tel Aviv’de İsrail dış istihbarat servisi MOSSAD’ın komuta merkezine “Kadir 1” balistik füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği bildirildi Saldırının Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkını ve onların direnişini desteklemek, Lübnan halkını savunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

İSRAİL'DEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Hizbullah’ın 7 Ekim’den bu yana ilk kez hedef aldığı Tel Aviv’den siren sesleri yükseldiği, füzenin engellendiği aktarıldı.

Reklam
Reklam

İSRAİL YENİDEN LÜBNAN'A SALDIRI DÜZENLİYOR

Hizbullah'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Mossad karargahına düzenlediği başarısız saldırı sonrası İsrail bir kez daha Lübnan'ı vurmaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan'ın güney kesimlerine yoğun şekilde saldırı düzenlendiği belirtildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamanın devamında, "Lübnan'ın güneyine ve Bekaa bölgesine yoğun saldırılar gerçekleştiriyoruz." denildi.

İSRAİL'DE KABİNE TOPLANIYOR

İsrail medyasından elde edilen bilgilere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kabineyi 20.00'de toplantıya çağırdı.

BEYRUT SALDIRISINDA İBRAHİM KUBEYSİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hizbullah’tan gece saatlerinde yapılan açıklamada ise İsrail’in dün Beyrut’un güneyini hedef aldığı saldırıda Hizbullah komutanlarından İbrahim Kubeysi’nin hayatını kaybettiği doğrulandı.

BEYRUT'TA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Beyrut’a gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 50’si çocuk, 94’ü kadın olmak üzere 569’a, yaralı sayısının ise bin 835’e yükseldiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan İsrail’in Beyrut’a dün düzenlediği saldırıda 6 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

10 BİNLERCE KİŞİ GÖÇ EDİYOR

İsrail'in saldırılarına maruz kalan Lübnan'ın güneyinden Sayda kentine doğru göç dalgası sürüyor.

Ülkenin güneyinden 10 binlerce kişi, başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru göç ediyor. İsrail ordusunun hava saldırıları nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Lübnanlılar yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte Sayda kentine doğru göç etti.

(AA-İHA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayına alınmıştır

Anahtar Kelimeler: