Orta Doğu’nun En Büyük Kervansaray Hoteli Gaziantep’te

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Orta Doğu’nun en büyük kervansaray hoteli olma özelliğini gösteren...

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Orta Doğu’nun en büyük kervansaray hoteli olma özelliğini gösteren Şirehan Hotel, Gaziantep’te hizmet veriyor. Nisan ayında resterasyon çalışmaları tamamlanarak kapılarını açan Şirehan Hotel, 50 kişiden 600 kişiye kadar farklı sayıdaki gruplar için 17 farklı toplantı salonu ile kongre turizmi için önemli bir yere sahipken, aynı zamanda Türkiye’de ilk kez gurme turizminin öncülüğünü üstlenen kurum olma özelliğini de taşıyor.

Hizmete girdiği günden bu yana birçok organizasyonun merkezi haline gelen Şirehan Hotel, tarihi ve kültürel misyonu yanında ülke ekonomisinin önemli toplantılarına da ev sahipliği yaparken, yaz düğünleri ve salon düğünleri içinde gelinlerin ilk tercihi haline geldi. Türk ve dünya turizmi adına Şirehan Hotel’i hizmete açtıklarını ifade eden Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, hotelin İpek Yolu üzerinde bulunan ve Orta Doğu’nun en büyük kervansaray hoteli olma özelliği taşıdığı bilgisini verdi. Öztan, “Hotel’de 92 standart, 10 clup, 2 junior süite, 3 kral dairesi ve 1 engelli odası bulunmaktadır. Tarihi ve mistik mimarisi yanında 50-800 kişilik 7 ayrı toplantı ve balo salon seçenekleri bulunuyor. 600 kişilik kongre, toplantı, balo ve düğün salonu olma özelliği gösteren büyük salonuyla da kongre turizmi için önemli bir mekan olma özelliği taşıyor.” açıklamalarına yer verdi.

Reklam
Reklam

ŞİREHAN HOTEL İLK GURME KENT UNVANINI ALACAK

Gastronomi turizminde yerli payın bugüne kadar alınmadığını belirten Öztan, Gaziantep’in Türkiye’de ilk kez gurme kent özelliği taşıyan bir yapıya kavuşturulması için önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Bu kapsamda, otelin ilk gurme kent ünvanı alacağı bilgisini veren Tahir Tekin Öztan, şunları kaydetti:

“10’ar kişilik özel eğitim mutfakları hazırladık. Ülkemizde gurme turizminin öncülüğünü yapacağız. Özel olarak hazırladığımız bu mutfaklarımızda Türk mutfak kültürünün tanıtımını yaparken, dünyanın birçok ülkesinden etkinliklerimize katılacak olan ünlü şeflere Gaziantep ve Türk mutfak kültürleri öğretilecek. Yemeklerimizi hem tanıtacak hem tattıracak hem de öğreteceğiz. Gurme turizminde mutfak kültürümümüzü yaşatmak amacıyla lezzeti tartışılmaz kebaplarımızı, çorbalarımızı, sebzeli ve etli yemeklerimizin nasıl yapabileceğini öğretirken, bu yemeklerin sevdiklerinize tattırabilmenizi de sağlayacağız. Bu program kapsamında uygulamalı eğitimlerimiz olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: