Orta Doğu'ya Altın Çilek İhraç Edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kuruyemişçiden satın almasıyla gündeme gelen yer kirazının reçelini üreten Bursalı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kuruyemişçiden satın almasıyla gündeme gelen yer kirazının reçelini üreten Bursalı girişimci Mustafa Sidat, Orta Doğu pazarına açılmaya hazırlanıyor.

Altın çilek az zahmetle çok para kazanmak isteyen üreticiyi harekete geçirdi. Bursa'daki iki dönümlük arazisine altın çilek eken Mustafa Sidat, Bursa'da yetiştirilmez diye düşünülen altın çileği 2 sene önce üretmeyi başardı. Üretim kapasitesini her sene artıran Sidat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a altın çileği tanıtmasından dolayı teşekkür ederek, "Başbakanımız bu bitkiyi ön plana çıkararak bize güven verdi. Hummalı çalışmalar sonucu bu aşamaya geldik. Altın çilek bizim için umut oldu. Kimse bize inanmıyordu. 2 dönümlük arazimizde bunu yapıyoruz. Her sene kapasitemizi artırıyoruz. Altın çilek gayet masrafsız bir ürün. Altın çileği iç piyasaya da sunduk. Türkiye'nin dört bir tarafına Bursa malı altın çileklerimizi gönderdik" dedi.

Reklam
Reklam

ALTIN ÇİLEĞİN REÇELİNİ YAPTI

Altın çileğin reçelini yaptığını anlatan Sidat, "Sadece üretmek yetmiyor. Ben reçelini ürettim. Piyasada tutuldu. Bu sene çok umutluyuz. İlk sene aldığımız verimle kurutma makinesi satın aldık. İki senedir fuarlara katılarak ürünümü tanıtmaya gayret gösterdim. İlgiden gayet memnunuz" dedi.

Sidat, Orta Doğu'daki ithalatçılarla görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, "Bu sene Mısır'a altın çilek ve reçelini ihraç etmek istiyoruz. İkili görüşmelerimiz sürüyor. 2012 bizim için altın çilek yılı olacak" diye konuştu.

Sidat, ağustos ayındaki hasat dönemini heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz