Orta Hasarlı Konut Sahipleri Için Yeni Konut Yapımına Başlanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, uzun süredir beklenen orta hasarlı konut sahipleri için depreme...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, uzun süredir beklenen orta hasarlı konut sahipleri için depreme dayanıklı yeni konutların inşaatına başlanacağını ve 2014 yılında tamamlanacağını söyledi.

Zeki Toçoğlu, aralık ayı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklamada orta hasarlı bina sahiplerine müjde verdi. Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak orta hasarlı bina sahiplerine dönük TOKİ ile ortaklaşa konut projesini hayata geçiriyoruz. İlk etapta 453 adet konut, azami 115 metrekare ve 3+1 özelliğine sahip. Ayrıca tahmini ortalama maliyet değeri 97 bin TL – 107 bin TL arasında olan konutlar 144 ay vade ile teslim edilecek.” dedi. Toçoğlu, orta hasarlı konut ve depremde binası risk taşıyanların bu konut imkânından yararlanabileceklerini dile getirerek, "Proje Haziran 2014’de tamamlanacak.” bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

"ORTA HASARLI KONUT SAHİPLERİNE AY SONUNA KADAR SÜRE"

Bu süreçte en çok karşılaştıkları sıkıntının bina sahiplerinin binalarının sağlam olduklarını belirtmesi olduğunu aktaran ve bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Binasının deprem riski taşımadığını ve orta hasarlı olmadığını söyleyen vatandaşlarımız için Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüşerek bir çalışma yaptık. Ay sonuna kadar vatandaşlarımız Sakarya Üniversitesi’nden sağlam raporu alırsa bu binaları orta hasarlı listesinden çıkaracağız. Ay sonuna kadar bu çalışmayı yaptırmayan vatandaşın daha sonra serzenişte bulunmaya hakkı yok. Kanunu kararlılıkla uygulayacağız. Orta hasarlı bina sahiplerimiz tedbirlerini alsınlar. Bizim kaygımız gayet açık ve net.” ifadelerini kullandı.

Sakarya'da bini aşkın orta hasarlı konut bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: