Orta Hasarlı Konut Sahiplerine Yeni Konut Yapılacak

Sakarya’da 13 yıldır gündemde olan ve yıkım kararı alınan orta hasarlı konut sorunu nihayet çözülüyor....

Sakarya’da 13 yıldır gündemde olan ve yıkım kararı alınan orta hasarlı konut sorunu nihayet çözülüyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile hasarlı konut sahiplerine uygun ödeme koşullarında yeni konut yapacak.

Mayıs ayı olağan belediye meclis toplantısında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, orta hasarlı konut sahiplerinin uzun bir süredir beklediği haberi nihayet verdi. Daha önce elektrik ve suyu kesilen ve yıkım kararı çıkan orta hasarlı bina sahiplerine yeni konut verilecek.

Reklam
Reklam

Başkan Toçoğlu, aralık ayında Van depreminin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın orta hasarlı konutların çözümü konusunda belediyeleri görevlendirdiğini belirterek, kendilerinde bu konutlarla ilgili yıkım kararı aldıklarını hatırlattı.

Bina sahiplerinin mağdur olmamaları için TOKİ’ye bir teklif sunduklarını ifade eden Toçoğlu, şu bilgileri verdi: “Biz geçen kasım ayında TOKİ’ye bir teklifte bulunduk. Daha önce yeni yerleşim bölgesinde Dorukkent civarında bin bina yapmıştık. Bu bölgede 135 dönüm olan ve 2 bin kişilik yerimiz daha vardı. Biz o bölgede toplu konut projesinden vazgeçtik. Bu yeri TOKİ’ye bedelsiz devretme teklifi sunduk. Bu teklifte Marmara depreminde orta hasarlı konuma gelen onarım ve güçlendirilmesi yapılmayan bina sahipleri ile deprem riski taşıyan çok katlı konut sahiplerine uygun ödeme şartlarında 100 metre karelik konutlar yapılmasını istedik. Bu konuda bize TOKİ’den olumlu cevap geldi. İlk etapta 54 bin metrekaresinde 466 konut yapmak üzere prensipte kabul ettiler.“

Reklam
Reklam

Konutlarla ilgili detayları TOKİ ile görüşeceklerini ifade eden Toçooğlu, orta hasarlı bina sahipleri için daha uygun şartların ortaya konulabileceğini dile getirdi.

Toçoğlu, “Henüz daha şartları konuşmadık. Ancak özel şartlar olacak. Biz arsayı bedelsiz veriyoruz. TOKİ ruhsat bedeli de almıyor. Konutlar oldukça cazip fiyata gelecek. Uzun vadede de ödeme planı yapılırsa bina sahipleri için büyük bir avantaj olacak. Tabi bunlar talebe bağlı. Bize ilk etapta 466 tane konut yapabileceklerini bize TOKİ söyledi.” şeklinde konuştu.

Bu arada Sakarya'da bini aşkın orta hasarlı ve yıkılması gereken konut bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz