Orta Öğretim Kurumları seçme sınavı başladı

İSTANBUL (İHA) - Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS), sabah saat 10:00'da başladı.

Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler, Sağlık Meslek liseleri ve Yabancı Dil Ağırlıklı liselere girmek isteyen öğrenciler ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk'tan yararlanmak isteyen öğrenciler ve Polis Koleji'ne girmek isteyenlerin katıldığı OKS, saat 10:00'da başladı. Sınava girecekleri okullara gelen öğrenciler kimlik kontrollerinin ardından sınıflara alındı. Toplam 824 bin 551 ilköğretim 8. sınıf öğrencisinin girdiği sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilimler alanlarında her birinden 25'er olmak üzere toplam 100 soru yöneltiliyor.

Reklam
Reklam

120 dakika sürecek sınav için veliler de çocuklarıyla birlikte erken saatlerde okul yollarına düştü. Altınyıldız İlköğretim Okulu önünde çocuklarını bekleyen veliler en az onlar kadar heyecanlı olduklarını söyledi. Bazı veliler sınav sisteminin yanlış olduğunu söyleyerek "Üniversite sınavında birden çok sınava girebiliyorlar. Ama burada bir defa hakkı var. Bu uygulama yanlış. Çocuklarımıza ve yakınlarımıza destek olmaya geldik" dedi.
İki saat boyunca sınavda ter dökecek çocuklar ise "Heyecanlıyız. İyi çalıştık. Dershaneye gittik ama ne olacağını biz de bilmiyoruz" dediler.