Orta Vadeli Program

İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Türkiye'nin 2013-2015 dönemi

İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın açıkladığı Türkiye'nin 2013-2015 dönemi makroekonomik hedeflerini kapsayan "Orta Vadeli Program"ı desteklediklerini belirterek, "Program, iş dünyası olarak yönümüzü tayin etmede pusula görevi görecek" dedi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, programın, yatırımcıların önündeki belirsizlikleri giderme adına son derece önemli bir adım olduğunu, dünya ekonomisinde önemli olumsuzluklar yaşanırken, orta vadeli büyüme hedeflerinin revize edilmesini "doğru" ve "gerçekçi" bulduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Ekrem Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 3 yıllık yol haritasının bugün açıklayan, takdirle izlediğimiz, soğukkanlı ve dikkatli tutumu ile ülkemizin şu anda geldiği noktada önemli payı olan sayın Babacan'ı bundan sonra da izlemeye devam edeceğiz. Programın ayakları yere basıyor. Gerçekçi ve dikkatli hedefler ile Türkiye'deki işsizlik oranı ilk defa OECD ortalamasının altına indirilmiş oluyor. Bu orta vadeli planın hedefleri tutarlı. Çünkü güven, istikrar ve mali disiplini hedefliyor. Kamu ve özel sektörde israfın azaltılması, basit ve öngörülebilir vergi politikaları, yerli ve yabancı yatırımcıların desteklenmesi ve özellikle iş ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar bu planı desteklememizin en önemli nedenleridir. Türkiye bu programı ile tüm dünyaya da güvenli yatırım limanı olduğunun duyurusunu da yapmış oldu. Orta Vadeli Program, iş dünyası olarak yönümüzü tayin etmede pusula görevi görecek."

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: