Ortaca'da dünya engelliler günü kutlandı

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Engellilerin gösterileri etkinliklere renk kattı. Ortaca Kent Konseyi önderliğinde düzenlenen etkinliğe Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan engelliler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler Kültür Park'ta toplanan kalabalığın kortej yürüyüşü ile başladı. Grup ilçedeki cadde ve sokaklardaki 1 kilomletrelik yürüyüşün ardından geldiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı. Grup daha sonra tekrar yürüyüşe devam edip, Kültür Park'a döndü. Burada İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunuldu. Engelli öğrenciler, skeç, ront ve değişik canlandırma gösterileri sundu. Engeliler korusu mini bir konser verdi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, törendeki konuşmasında, "Türkiye'nin yüzde 12'sinin yani yaklaşık 9 milyon kişinin engelli olduğu düşünülürse, meselenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkar. Aslında bütün sağlıklı insanlar da bir engelli adayı. Yarın hiç kimsenin engelli olmayacağı konusunda bir güvencesi yok. Bu nedenle engelli vatandaşlarımız, engelli çocuklarımız bizden merhamet ve acıma istemiyorlar. Bizden eğitim istiyorlar. Kendi kendilerine yetmek ve bunun ötesinde ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve üretmek istiyorlar. İşte bunun için engelli eğitimi genel eğitim politikaları içinde çok önemli bir yer tutuyor. Engelli kardeşlerimizin dünyanın kötüye gitmesi konusunda hiçbir katkısı yoktur biz tırnak içindeki engelsizler bunu başarıyoruz. Bu konuya çok ciddi dikkat çekmek istiyorum. Bu kadar iş ve trafik kazalarının yaşandığı ülkemizde birgün hepimiz gerçekten engelli olabiliriz. Onun için engelli kardeşlerimizin yaşadıklarını içselleştirip, hissederek onlara destek çıkmalıyız" dedi. SPOR KULÜBÜNÜON EKSİKLİKLERİNİ ANLATTI İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım ise ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, işitme engellilerin kamu kurumlarında yaşadıkları sıkıntılar ile kulüplerinin eksiklerini anlatarak yetkililerden ve bölge halkından kendilerine maddi olmasada manevi olarak yardımcı olmalarını istedi. Tören hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz