'Ortadoğu: Değişim, Çatışma, Dönüşüm' Konferansına Hazırlık Tamamlandı

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, kasım ayında yapılması planlanan, 'Ortadoğu: Değişim, Çatışma, Dönüşüm' temalarını konu alan geniş...

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, kasım ayında yapılması planlanan, 'Ortadoğu: Değişim, Çatışma, Dönüşüm' temalarını konu alan geniş kapsamlı uluslararası akademik konferansa ev sahipliği yapacağı öğrenildi.

Katılımın çok yoğun olacağı beklenen ve üç gün sürecek uluslararası konferansa; basın, akademi ve siyaset dünyasından birçok etkin isim katılacak. Onursal başkanlığını Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve organizasyon komitesi başkanlığını Doç. Dr. İbrahim Özcoşar’ın yaptığı Ortadoğu konferansında, katılımcıların Ortadoğu’da 'Arap Baharı'yla başlayan değişim sürecinde, çatışma ve dönüşümün arka plan ve dinamiklerini, alan ve taraflarıyla birlikte ele alarak kapsamlı bir şekilde masaya yatıracağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Ortadoğu’nun, zamanın ve mekânın kesişme odağında, tarih boyunca gerek teorik, gerekse pratik karşılaşmaların yoğun yaşandığı bir coğrafya olduğunu belirtti. Prof. Omay, karşılaşmaların dinsel, kültürel ve politik bağlamda gerçekleştiği düşünüldüğünde, Ortadoğu’nun kurgu mu gerçek mi olduğu sorusunun önemli olduğunu ifade etti.

Son yıllarda Ortadoğu bölgesinde görülen toplumsal değişimlerin daha da görünür hale getirdiği çatışma ve dönüşüm alanlarını tespit etmek, politik ve entelektüel tarafların hangi dinamiklerle hareket ettiklerini ortaya çıkarmak için bu konferansa ev sahipliği yapacaklarını söyleyen Prof. Omay, ”Üniversite olarak, Orta Doğu’ya ait düşünsel haritaları doğru okumanın, yeni ve ortak entelektüel çabalarla mümkün olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede düzenleyeceğimiz ‘Ortadoğu: Değişim, Çatışma ve Dönüşüm’ başlıklı konferansla, orta şarkın; ortak değerlerine, ortak aklına ve ortak mekânına entelektüel bir katkı sunmayı hedefliyoruz. Orta Doğu bölgesinde kalıcı ve kapsamlı bir barışın kurulması ve bu coğrafyanın bir istikrar ve refah bölgesine dönüşmesi herkesin ortak arzusu ve amacıdır. Aslında tam da bu konunun konuşulması gereken yer Mardin’dir. Kadim medeniyet birikiminin başkentinde, bütün dini geleneklerin asırlarca yan yana yaşadığı, aynı sokakta yaşadığı bu büyük kültür merkezinde Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bu konferansı ağırlamakla bu coğrafyaya katkıda bulunmak, mutluluk verici bir hadisedir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konferansın gerçekleşmesinde önemli rol oynayan Artuklu Üniversitesi akademisyenlerine de teşekkür eden Prof. Omay, tüm Mardinlileri davet ederek bu bilgi şölenini kaçırmamaları gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki kasım ayında Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenecek konferansın bilim kurulunda Türkiye, Amerika, İngiltere, Malezya, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin, İran, Lübnan gibi ülkelerden otuza yakın bilim adamı bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: