'Ortadoğu Halklarını Kanlı Bir Savaşa Sürüklemek Istiyorlar'

Kadıköy’de bulunan Şuhkulu Dergahı’nd Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin açıklama yapan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz,...

Kadıköy’de bulunan Şuhkulu Dergahı’nd Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin açıklama yapan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz, saldırıyı düzenleyenleri kınadı. Konuşmasında AK Parti hükümetini ve uluslar arası güçleri suçlayan Takmaz, “Bu olay, Ortadoğu’da Pazar yaratmak, var olan olanakları kendi emperyalist çıkarları için kullanmak, 21. yüzyılın sömürge konseptini oluşturmak ve bu amaçla Ortadoğu halklarını, inanç topluluklarını savaşa, kanlı bir çatışmaya sürmek isteyenlerin işidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Alevi Dernekleri Federasyonu, Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüsniye Takmaz, saldırılardan dolayı hükümeti suçladı. Hükümetin ve dış güçlerin şiddeti körükleyerek çıkar sağlamaya çalıştığını savunan Takmaz, “Bu katliam, Ortadoğu’da Pazar yaratmak, var olan olanakları kendi emperyalist çıkarları için kullanmak, 21. Yüzyılın sömürge konseptini oluşturmak ve bu amaçla Ortadoğu halklarını, inanç topluluklarını savaşa, kanlı bir çatışmaya sürmek isteyenlerin işidir. Hatay’da yaptığımız gözlemler, Hatay Halkından ve Alevi kurumlarımızdan aldığımız bilgiler mevcut durum hakkında bizi ürpertiyor. Suriye’den getirilen, güya özgür olduğu iddia edilen eli silahlı çeteler yağmacılık yapıyorlar. Her şeyi kendine hak gören özgür tutsaklar Hatay halkına karşı korku ve zulüm estiriyor. Alışveriş yaptığı dükkana ödeme yapmayan, sokaktaki insanları tehdit eden bu çeteler 10 gün kadar önce Antakya il merkezinde Ehlibeyt Vakfı Başkanı Ali Yeral canımızın evini yağmaladılar. Suriye’deki çatışma ve savaş hali AKP, ABD eliyle yapılmış bir durumdur. Reyhan’lıdaki katliam sonrası Dışişleri Bakanı’nın AKP Hükümeti adına, “Benzeri olaylar yaşanabilir!” demesi bir tehdit olmanın yanında mevcut senaryonun nasıl yürütüleceğini ifade eden bir itiraftır.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti hükümetinin ve Başbakan’ın şiddet dilini kullandığını ileri süren Takmaz, “Hizmet ettiği çatışmacı, kışkırtıcı, savaş isteyen politikalarla bu katliama zemin hazırlamıştır. Başbakan hemen her mesajında Suriye’yi hedef göstererek, adeta padişah edasıyla tehditler savurarak bu günkü çatışma ortamının oluşmasında başrolü oynamıştır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin Suriye politikasını da eleştiren Takmaz, “AKP Hükümeti’nin ve Başbakanın Suriye politikası Aleviliği bir çatışma unsuru yapmak ve bunun üzerinden Alevilere bir AKP ayarı vermek üzerine kuruludur. Biz Aleviler, Alevi Demokratik kurumları olarak savaş, çatışma, kan, gözyaşı, acı ve yoksulluk istemiyoruz. Suriye’de bir “Demokrasi sorunu” vardır. Bunu çözecek olan Suriye’nin kadim halkları, inanç toplulukları ve demokrasi güçleridir. AKP, ABD sadece Suriye’ye değil dünyanın hiçbir yerine demokrasi götürecek birikime, beceriye niyete sahip değildir. Bu güne kadar adı geçen güçlerin ‘Demokrasi götüreceğiz’ diye saldırdıkları her yer kan gölüne dönmüştür.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: