"Ortadoğu için gerekeni yapıyorum"

Malatya - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ortadoğu'nun kan gölüne dönmemesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyor ve adımları atıyoruz" dedi.

Malatya'da TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi ve çeşitli tesislerin açılış ile temel atma törenlerinde konuşan Erdoğan, Ortadoğu'da sessiz kalamayacaklarını, kalmadıklarını belirti.

Diplamasi mantığı içerisinde görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Burada Filistin Devlet Başkanı, Filistin Başbakanı Sayın İsmail Hani, İsrail, Suriye Devlet Başkanı, ABD Başkanı Sayın Bush, BM Genel Sekreteri Sayın Annan, İngiltere Başbakanı ve Rusya Devlet Başkanı'na varıncaya kadar hepsiyle Ortadoğu ile ilgili diplomasi oluşturuyoruz. Yoksa kuru sıkı yaptığımız toplantılar ile bir yere varmamız mümkün değil. Bunlar masada çözülecek işlerdir masada. Çünkü
bugüne kadar bu işleri masada bitirdiler. Her şey bağıra bağıra yürütülmez. Gizlilikler vardır. Bunlar bu şekilde yürütülür" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yazılı ve görsel medyanın, her şeyin kendisine danışılarak yapılmasını arzu ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Kusura bakmasınlar eğer onların Ortadoğu ile ilgili bir derdi varsa 'ben tabii buradaki habercilere değil' mutfağa konuşuyorum. Lütfen Ortadoğu ile ilgili hassasiyetlerini ortaya koysunlar. Irak'ta
neler oluyor görelim. Dünya, dinler arası bir savaşa gitmesin istiyoruz. Medeniyetler arası bir savaşa gitmesin istiyoruz. Bunun için bu adımı atıyoruz."

İki yakası bir araya gelmeyen Türkiye bütçesinin bugün fazla verdiğini ifade eden Erdoğan, "Bugün kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye'nin uluslararası itibarı tarihinin en yüksek seviyelerindedir kim ne derse desin" diye konuştu.