"Ortadoğu'da Siyaset Ve Toplum Kongresi"-Kongreye, Bakan Davutoğlu'nun Yanı Sıra Ortadoğu'dançok Sayıda Siyasetçi Ve Akademisyen Katılacak

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen "Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi", Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yarın Sakarya'da başlayacak.

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen "Ortadoğu'da Siyaset ve Toplum Kongresi", Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yarın Sakarya'da başlayacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açılış konuşmasını yapacağı kongre, 9-14 Ekim tarihleri arası gerçekleşecek.

Akademisyenlerle öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede, Arap Uyanışı sonrası Ortadoğu'da yeni dinamikler, tekrar tanımlanacak siyasi terimler (vatandaşlık, siyasal hareketler, devlet inşası, demokratik siyaset, otoritenin sosyal meşruluğu, sosyal adalet, sosyal medya, yeni siyasal bilinç, ulusların kendi kaderini tayin hakkı ve geleceğini belirleme) ve Ortadoğu'da 11 Eylül sonrası uluslararası siyaset ele alınacak.

Reklam
Reklam

Kongre çerçevesinde, "Arap Uyanışı ve Ortadoğu'da Dönüşüm, Ortadoğu Siyaseti, Din ve Toplum, Türkiye-Ortadoğu İlişkileri, İran, İsrail Sorunu ve Ekonomi" başlıklı paneller düzenlenecek.

Açılış konuşmasını Siyonizm, Yahudi soykırımı ve Filistin'deki hukuk ihlalleri hakkındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Norman Filkelstein'ın yapacağı Kongre'ye, Yemen Islah Partisi'nden Muhammed el-Humeykani, Mısır'da Hüsnü Mübarek karşıtı gösterileri başlatan ilk genç grubu özelliğindeki 6 Nisan Gençlik Hareketi lideri Ahmed Mahir, İsrail Haaretz gazetesi yazarı Gideon Levy, el-Kuds'ul Arabi gazetesi yazarı Abdulbari Atwan katılıyor.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer - Zehra Yaman

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: