Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır. Bu

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır. Bu tecrübeler geleceğimize yön veren birikimlerdir" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye" konulu konferansta konuşan Halaçoğlu, SDÜ'nün her geçen gün büyük gelişme kaydettiğini söyledi.

Halaçoğlu, SDÜ'nün bölgenin en iyi üniversitelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Eğitimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde üniversitelerde iyi ve kaliteli eğitimin verilmesi çok önemli. SDÜ, bu konuda çok iyi ve geniş bir öğretim üyesi potansiyeline ve başka üniversitelere eleman yetiştirebilecek niteliklere sahip bir üniversite. Unutmayalım ki ülkemiz iyi yetişmiş insanlar sayesinde kalkınacak" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında tarihi, geçmiş dönem olaylar gibi algılamanın yanlış olduğunu kaydeden Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır. Bu tecrübeler, geleceğimize yön veren birikimlerdir. Geleceğe ait plan yaparken bu birikimleri kullanırız. Devleti yönetenler de bu tecrübelerden faydalanırlar" diye konuştu.

Konferansın ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Halaçoğlu'na plaket ve hediye verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: