Ortadoğu’ya dört günde 8 milyon dolarlık satış yaptı

Gaziantep’te tertip edilen Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’nda antibakteriyel, antimayt ve antimantar’dan oluşan halıları tanıtan...

Gaziantep’te tertip edilen Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’nda antibakteriyel, antimayt ve antimantar’dan oluşan halıları tanıtan Royal Halı ile Pierre Cardin Halı, bölge ülkelerine dört günde 8 milyon dolarlık satış yaptı.
15-18 Eylül 2011 tarihlerini içeren fuarda halılar, Iraklı ve İranlı firmalardan büyük ilgi gördü.
Royal Halı ile Pierre Cardin, Suudi Arabistan’a ihracatını 10 ayda yüzde 30 oranında artırdı. Firma, üretiminin yüzde 30’unu aralarında ABD, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Suriye, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu 30 ülkeye satıyor.
Ortadoğu’da görülen bunalıma işaret eden Royal Halı ile Pierre Cardin Halı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Dağcı, “Siyasi ve ekonomik buhranlar ihracatımıza etki etmedi. Ortadoğu’ya yaptığımız ihracatımızda gerileme ile karşılaşmadık. Antibakteriyel halı modellerimiz bölge ülkeler tarafından çok beğenildi. Suriye’ye ihracatımız aynı oranda devam ediyor. Sene başından bu yana Suudi Arabistan’a ihracatımız yüzde 30 arttı. Ayrıca Ortadoğu’da Ürdün, Lübnan ve Yemen’e girdik. Umuyorum ihracatta piyasa payımız da sene sonuna kadar yüzde 40’a çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu Halı ve Dekorasyon Fuarı’nın bölgenin en büyük fuarı olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Cihan Dağcı, içeride yakaladıkları satış başarısını, dışarıda da yakalamayı hedeflediklerini belirtti. Dağcı, “Pierre Cardin markamızın yeni serisinin müşterilerimize sunum yaptık. Ortadoğu ülkeleriyle çok iyi bağlantılar kuruyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’NİN İLK SİGORTALI HALISI

Fuarda 3 Etkili Halı ve Sigort Halı uygulamalı ürünlerini de görücüye çıkardıklarını dile getiren Dağcı, “Sadece 3 Etkili Halı uygulaması için 1 milyon euroluk Ar-Ge faaliyeti yürüttük.” dedi. 2011 başında Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Biyosidal Ürün Sertifikası’ aldıklarına işaret eden Cihan Dağcı, şunları kaydetti:
“Sigort Halı en önemli projelerimizden biri. Tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları, yanma, çalınma ve üretim kaynaklı hatalar hariç tüketici kaynaklı tüm hasarlar Sigort Halı uygulaması ile güvence altında. Bu uygulama çerçevesinde halılarımızı 1 sene sigortalıyoruz ve bu süre içerisinde tüketici kaynaklı hasar gören halıları yenisi ile değiştiriyoruz. Tüketicilerimiz halı alırken hiçbir ek ücret ödemeden Sigort Halı uygulamasından faydalanıyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz