Ortadoğu’ya kaçıracakları uyuşturucuyu bilgisayar içine saklamışlar

Gaziantep, Kilis ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda, uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan 11 kişi yakalandı. Uyuşturucu...

Gaziantep, Kilis ve Van’da gerçekleştirilen operasyonlarda, uluslar arası uyuşturucu ticareti yapan 11 kişi yakalandı. Uyuşturucu sevkiyatı için Gaziantep’i üs olarak kullanan ve malzemeyi Ortadoğu ülkelerine götürmek üzere oldukları öğrenilen zanlıların, malzemeleri de bilgisayar parçalarının arasında sakladığı ortaya çıktı.
Gaziantep polisi, 8 aylık istihbari çalışmanın sonunda uluslararası uyuşturucu ticareti yapan çeteyi çökertti. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Gaziantep’te 9, Van ve Kilis’te de bir kişi yakalandı. Dedektör köpeği Elit'le şüphelilere ait minibüste yapılan aramalarda bilgisayar parçalarının arasına gizlenmiş şekilde 2 kilo 880 gram eroin maddesi ele geçirildi. Şüpheliler, Gaziantep’te 3 otele yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Üç ilde yapılan operasyonlarla yakalanan 11 zanlının Ortadoğu ülkelerine uyuşturucu götürmek istedikleri belirlendi. Ancak zanlıların, ifadelerinde suçlarını kabul etmedikleri öğrenildi. Mustafa A., Kazım M., Mehmet Ali Ö., İsmet K., Vahdet A., Ethem D., Ali B., Osman G., Abdullah K., Muammer B., Cengiz Ç. ve Nuri K. isimli zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz