Ortadoğu’ya müzik dinletti, ihracatını yüzde 300 artırdı

Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, 2011’de ihracatını yüzde 300 artırdı. Şirket,...

Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, 2011’de ihracatını yüzde 300 artırdı. Şirket, Ortadoğu’ya da 1 milyon dolarlık ihracat yaptı.
Medianova CEO’su Serkan Sevim, Türkiye’nin ihracatının 2010’a nispeten yüzde 18 artıp 134 milyar doları bulduğunu belirtti. Buna mukabil şirketin ihracatta önemli merhaleler aldığını dile getiren Sevim, şunları ifade etti:
“Şu an Ortadoğu’da milyonlarca internet kullanıcısı Medianova’nın sunduğu altyapı ile online müzik dinliyor, video ve TV izliyor. Bütün bu hizmetlerin Türkiye'de host edilen yapıda olması Medianova'yı güçlendirdiği gibi, Türkiye'yi de networkte Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun kalbi olarak konumlamaya devam ediyor.”
Medianova’nın ihracatının 2011’de geçen senelere oranla yüzde 300 artış elde ettiğine değinen Sevim, bunun en önemli sebebinin Türkiye’nin hedeflerine odaklanmak olduğunu vurguladı. Sevim, genel olarak ABD orijinli şirketlerle rekabet ettiklerini aktardı.
Medianova’nın 2012 ihracat hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Sevim, “Bu sene de aynı şekilde büyümeye ve dış operatör ile kurumlara odaklanmaya devam edeceğiz. 2012’de ciromuzun yüzde 30’unu ihracat kalemlerinin oluşturacağına kanaat getiriyoruz. Uzun vadede bölgenin en önemli oyunculardan biri haline geleceğimize olan inançla faaliyetlerimizi yürüteceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz