Ortakent-yahşi’de Yeraltı Çöp Konteynırı

Bodrum Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın, özellikle yaz aylarında ikinci konut sahiplerinin ve...

Bodrum Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz’ın, özellikle yaz aylarında ikinci konut sahiplerinin ve turistlerin gelmesiyle artan belde nüfusuyla paralel olarak çoğalan organik atıkların, konteynerlerin dışına taşarak oluşturduğu kötü görüntünün ortadan kaldırılması için hazırlattığı projenin ilk etabı olarak dört ayrı noktada yer altı konteynerleri hizmete girdi.

Hidrolik asansörlü mekanizmayla yerin 1.5 metre altına indirilen 4 adet organik atık konteyneri, üzeri tamamen kapalı olarak muhafaza ediliyor. Pedallı 4 adet kapak, atığın doğrudan konteynerin içine atılmasını sağlıyor. Başkan Şahbaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Otellerin, restaurantların ve denize yakın ikinci konutların yoğun olarak bulunduğu Yahşi sahilimizde, bu yoğunluk sebebiyle yaz aylarında zaman zaman hoş olmayan görüntüler ve sıcakta koku ve karasinek sorunları olabiliyor. Uyguladığımız sistem son derece hijyenik ve görüntü kirliliğine de mani olacak. Şu anda 4 noktada faal durumda olan yer altı konteyner sisteminin imalatına devam ediyoruz, beldemiz genelinde toplam 15 noktada çalışma yapacağız ve beldemiz genelinde organik atık toplama işini bu sisteme oturtacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: