Ortaklar Belediye Başkanı Akın, Türkeş'i unutmadı

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Ülkücü hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 16.yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, Ülkücü hareketin lideri merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 16.yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Açıklamasında, 16 yıl önce Hakk’ın rahmetine yürüyen Alparslan Türkeş’in Türk tarihine ‘‘Lider’’ vasfıyla damga vurmuş bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan Başkan Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Başbuğumuz Alparslan Türkeş; milliyetçilik tarihinin önemli bir bölümüne yakından tanık olmuş, varlığı ve aksiyonu ile bu mücadeleye yeni bir anlam, yeni bir kuvvet kazandırmıştır.

Reklam
Reklam

Geleceği okuyabilen liderliği, stratejik düşünce derinliği Türkiye ve Türk milliyetçilerinin düşünce dünyaları için kılavuz olmuş, gerek yaşadığı dönemde ve gerekse vefatından sonraki küresel gelişmeler, onun teşhislerini hep haklı çıkarmıştır.

Rahmetli Başbuğumuz, ömrünün büyük bölümünü milletimizin varoluş ve yükseliş mücadelesinin adı olan Türk Milliyetçiliği yolunda sarf etmiş dolayısıyla adı, Türk milliyetçiliği ile vatan sevgisi ve millet hizmeti ile özdeşleşmiştir.

Başbuğumuzun uzlaşmacı, barışçı, yapıcı siyaseti, Türkiye'yi birçok kriz ortamından felaha, huzura taşımış; varlığı Türkiye'nin geleceği için hep ümit verici olmuştur.

O, Allah'a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan itimadın birbiriyle nasıl çatışmadan ahenk içinde bulunacağını göstermiştir.

Başbuğ Türkeş, Türk-İslam kültürünün merkezinde olduğu yeni bir medeniyeti yükselten Kutlu davanın lideriydi. Geride bıraktığı lekesiz mâzi, imanlı ve ahlâklı bir gençlik, vatanı için her türlü fedakârlığa hazır bir camia O’nun en büyük eseri olmuştur. Bu yüzden her Türk milliyetçisi, her Ülkücü O’nun bitmek bilmeyen azmini, sabrını ve bütünüyle örnek şahsiyetini çok iyi tanımak zorundadır.

Reklam
Reklam

Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri hiç değişmeyecek olan Başbuğ'umuz merhum Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz şehitlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle yâd eder; mekânının Cennet olmasını Yüce Allah'tan dilerim…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: