Ortaklarda Hedef Büyükşehir Standardında Hizmet

Germencik’e Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, modern bir kent yaratmak için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.Yaşanabilir...

Germencik’e Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, modern bir kent yaratmak için çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Yaşanabilir bir kent için yola çıkan Ortaklar Belediyesi yatırım atağını sürdürürken; Belediye Başkanı Ümmet Akın şantiye görünümündeki kent merkezinin birkaç gün içerisinde modern bir çehreye kavuşacağını söyledi. Yapılan çalışmalar ile 100 yıllık içme suyu kaynağına kavuşan Ortaklar’ın öncelikle eskiyen su dağıtım şebekesinin yenilendiğini hatırlatan Akın, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj sisteminin de yenilendiğini, tefsiye çalışmalarının ardından sıcak asfaltlama ve ara sokaklara döşenen parke taş işlerinin kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Sabır ve desteklerinden ötürü Ortaklar halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Akın; 2014’e kadar Belediye çalışmalarının kalitesini Büyükşehir standardına çıkaracaklarını kaydederek; Ortaklar’ın marka değerlerini birer birer ön plana çıkaracaklarını söyledi. Başkan Akın; ‘‘Sıcak asfalt çalışmaları sonunda ‘‘Dörtyol’’ olarak bilinen kent girişini ele alıp, burada bulunan ve Ortaklar’ın marka değerlerinden olan çöp-şiş tesislerini düzenleyeceğiz. Yol üzerindeki çöp-şiş lokantalarımızın öncelikle ön cephe ve çatı düzenlemeleri yapılacak. Ortaklar’ın vitrini olan bu tesislerimiz yenilenecek otoparkları, yeşil alanları, çocuklara yönelik oyun alanları ile bir çekim merkezi olacak. Proje ile hem yatırımcımız kazanacak hem de bölge modern bir görünüme kavuşacak. Kısaca; Ortaklar’ı kendine yakışan bir görünüme sahip olacak’’ dedi.

Aydın’ın Bütünleştirilmiş Büyükşehir olmasından sonra yol haritalarını buna göre çizdiklerini ifade eden Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, yeni yatırımlarını mevcut durumu analiz edip buna uygun şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Akın, “Büyükşehir statüsüne girecek olan Aydın’da vatandaşın hizmete ulaşmasında sıkıntılar yaşanabilir. Özellikle merkeze uzak yerleşimlerde temel hizmetlerin haricinde sosyal yaşamı iyileştirecek projeler sıralamada arka planda kalacaktır. Bu yüzden ilçe olmak için tüm altyapısını hazırladığımız Ortaklar’daki yegane eksik olan Kültür Merkezi için çalışmalarımıza başladık. Sinema-tiyatro salonları, 400 kişilik kongre salonu, spor kompleksi ve diğer alanları ile farklı eğitim ve kültür aktivitelerin gerçekleştirilmesini sağlayacak, gençleri bilgisayar başından kaldırıp, yetişkinleri kahvehanelerden çıkaracak ‘Kültür-Ticaret Sarayı’ projesi Ortaklar’daki sosyal hayatı hızlandıracak, hemşerilerimizin birbirleriyle kaynaşmasına olanak verecek’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

PROJELER EĞİTİM VE İSTİHDAM ÜZERİNE

Günden güne yatırımcılar için bir çekim merkezi haline gelen Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’nden Ortaklar halkının olabildiğince yararlanması için gayret ettiklerini söyleyen Başkan Ümmet Akın, sanayicinin eksikliğini duyduğu kalifiye ara elemanların yetiştirilmesi için Ortaklar Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Sanayi Odası ile eş güdümlü bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Bu konuda Aydın Valisi Sayın Kerem Al’dan da büyük destek gördüklerini söyleyen Ümmet Akın, Bütünşehir değişikliğinin kısa ve orta vadede kırsaldan kent merkezlerine göçe neden olacağını da belirterek, “Bugüne kadar çiftçi ve tarıma önem vermeyen yaklaşımların yarattığı tablo Bütünleştirilmiş Büyükşehir düzenlemesiyle daha kötü bir hal alabilir. Nesilden nesile bölünüp küçülen tarım arazileri ve ekonomik sıkıntılar kırsalda yaşayan genç nüfusun çareyi kent merkezinde aramasına yol açacaktır. Ortaklar ve benzer OSB’ler çevresinde kurulacak meslek liseleri, sanayicinin eleman, vatandaşın ise mesleksizlik sorununu çözmek için atılacak en basit ve etkili adımdır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

HALK EKMEK AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

2009 yerel seçimleri öncesi verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Akın, Aydın’da yatırımlarını hızlandırmak için Belediye Şirketi kuran tek belediyenin Ortaklar Belediyesi olduğunu ifade etti. ‘‘Yeni projelere profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Bu yüzden Aydın’da öncü rol üstlenip AKN Ltd. adında bir şirket kurduk. Tamamıyla Ortaklar Belediyesine ait olan AKN Ltd. Aydın’da ilk ve şu an için tek’’ şeklinde konuşan Başkan Akın, belediye akaryakıt istasyonunun hizmete girdiğini, halk ekmek fırını için ise son aşamaya gelindiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: