Ortaklık kültürünü benimsemeliyiz

Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, ortaklık kültürüyle büyüyerek güçlü hale geldiklerini ve ülkeye katkı sağladıklarını söyledi

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MASİAD) aylık yemakli olağan Toplantısı Sea World Otel’de yapıldı. Toplantıya konuk olarak Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş, üyelere aylık yaptıkları faaliyetleri anlattı. 5 Mart tarihinde Potansiyel İşkadınları Fuarını yaptıklarını belirten Başkan Ahmet Boztaş, MAİSAD tarafından hazırlanan Manavgat 2050 vizyon projesinin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafındanörnek proje seçildiğini ve 5-6 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Kalkınma Kurulu toplantısında gündem maddesi olacağını söyledi. Boztaş, proje hakkında toplantıya katılacak olan 4 ilin valise, kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer yetkililere sunum yapılacağını kaydetti. Boztaş, BAK tarafından kendilerine Kalkınma Kurulu üyeliği teklif edildiğini ifade ederek bu konuda hazırlık yaptıklarını da sölerine ekledi.

Reklam
Reklam

Hedef nitelikli tarım yapmak

Manavgat 2050 Vizyon Projesi’nin planlandığı gibi devam ettiğini kaydeden Başkan Boztaş; geçtiğimiz ay yapılan Tarım Paydaşları Toplantısı’nda ortaya çıkan verilerin çok ilginç olduğunu belirtti. Manavgat’ta tarım arazilerinin sadece yüzde 2’sinde örtü altı tarım yapıldığını, buna karşın elde edilen gelirin payının yüzde 42’ye ulaştığını ifade eden Boztaş; “Eğer biz bu yüzde 2’lik oranı yüzde 10’a çıkarabilirsek, tarımdan yılda 4 milyar dolar gelir elde edebiliriz. Bizim artık hedefimiz nitelikli tarım uygulamalarına bir an önce geçmek olmalıdır. Bir birlik kurularak üretilen tarım ürünlerinin doğrudan ihracatının yapılması sağlanmalı. Bunun yanısıra Taşağıl Karpuzu, Belenobası Portakal’ı gibi ürünlerin coğrafi marka işaretlerinin alınması gerekiyor” dedi.

Manavgat ilçeden ziyade il olarak algılanıyor

MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş’ın ardından kürsüye gelen Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, katılımcılara “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Başarının Sırrı” konularında bilgi verdi. “Manavgat’ta, sizlerin arasında bulunmaktan çok memnunum. Biz Manavgat’a çok önem veriyoruz. Türkiye’de irili ufaklı bir çok ilçe olmasına rağmen Manavgat’ın algısı bir ilçeden ziyade il olduğı şeklinde. Sadece Türkiye’de değil dünyada da böyle düşünülüyor” diye sözlerine başlayan Memduh Boydak; holding hakkında sinevizyon eşliğinde bir sunum yaparak, guruplarının temelinin 1957 yılında küçük bir marangazhane atölyesinde atıldığını anlattı.

Reklam
Reklam

Aranılan bir marka haline gelmek

1957 yılında iki kardeş tarafından istikbal adıyla kurulan Boydak Holding’de bugün ailenin 1’nci, 2’nci ve 3’ncü nesil fertlerinin çalıştığını kaydeden memduh Boydak; gurubun, 8 sektörde 38 şirketi ve 5 markası bulunduğunu, 12 bin 480 kişinin istihdam edildiğini ve 2011 cirosunun 5.3 milyar TL olduğunu söyledi. Hedeflerinin dünyada aranan bir marka haline gelmek olduğunu belirten memduh Boydak, “Yeni pazarlar, yeni açılımlarla ülkemize ve gurubumuza katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Başarının kıstasları

Hadeflerine ulaşmak başarılı olmanın şart olduğunu ifade eden Boydak, kıstasları ise şöyle sıraladı: “Başarının en önemli kıstası inanmak. İnanmakla birlikte azim ve kararlılık. Birlik ve beraberlik” Birlik ve beraberliğin, işbirliklerini meydana getirecğini vurgulayan Boydak; “İş birliği olmadan sürekli başarıdan bahsedilemez. Olsa olsa kısa dönemli bireysel başarılardan bahsedilebilir, bunlarında devamlılığı olmaz” diye konuştu.

Ortaklık kültürünü benimsemek

Reklam
Reklam

İşbirliğinin olması için ortaklık kültürünün ve kurumsallaşmanın şart olduğunu ifade eden Memduh Boydak, “Aile şirketleri eğer kurumsallaşamazlarsa bir süre sonra geriye doğru gidişler başlar. Çevremizde bunun bir çok örneği vardır. Kurumsallaşma için ortaklık kültürünün oturması gerekir. Bize gore birlikten rahmet ve bereket meydana gelir” dedi.

Türkiye’de bir çok şirketin yabancılar tarafından satın alındığını kaydeden Boydak, kendilerinin de 2 şirkette yabancılarla ortaklık yaptığını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlerde yurt dışında böyle şirketler satın almaya başlamamız lazım. Ancak bizim bu pozisyona ulaşabilmemiz için ölçek büyüklüğüne ulaşabilmeliyiz. Bu anlamda güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Güçlerimizi parçarlarsak ölçek büyüklüğüne ulaşamayız. Bizler ortaklık kültürüyle güçlerimizi birleştirerek büyüyüp, güçlü hale geliriz” dedi.

Toplantının ardından Memduh Boydak”a plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: