Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi’nde Iş Yerleri Yükseliyor

Mamak Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile mermercileri bir araya toplamak için yapımına başlanan...

Mamak Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile mermercileri bir araya toplamak için yapımına başlanan Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi’nde iş yerleri hızla yükseliyor.

İlçede dağınık halde bulunan mermerci esnafını bir araya getirecek sanayi sitesinde, Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri 5 bin 100 metre yol açımı gerçekleştirirken, yaklaşık 100 iş yerinin de temeli atıldı. 335 adet küçük sanayi parselinden oluşan sitede, bir yıl içinde 250 iş yerinin yapımı tamamlanacak. Samsun Yolu’na 1 kilometre, çevre yoluna da 1,5 kilometre mesafede bulunan ve 210 dönümlük alanda yapımı devam eden sanayi sitesinde idari tesisler, ticaret alanı, spor alanları, cami ve konut alanları bulunuyor. 150 metrekare açık ve 150 metrekare kapalı kullanım alanı olmak üzere toplam 300 metrekarelik dükkanlarda, mutfaktan banyoya kadar bütün detaylar düşünüldü.

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, istihdamı artıracak projelerle ilçe ekonomisinin daha da büyüyeceğini belirtti. Akgül, sanayicileri bu bölgeye getirerek, ilçede işsizliği en düşük seviyeye indirmek istediklerini söyledi. Akgül, “Mermerciler için yaptığımız bu sanayi sitesi sayesinde, esnafımız daha iyi şartlarda daha iyi mekanlarda iş üretecek. Ankara’da ilk defa Mamak’ta uygulanacak bu yatırımla mermerci esnafımızın kendine ait sanayi sitesi olacak.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: