Ortaokulun İmam Hatip Ortaokulu Olmasına Velilerden Tepki

Eskişehir Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencilerinin velileri, okulun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesine tepki gösterdiler.Hamamyolu...

Eskişehir Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencilerinin velileri, okulun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesine tepki gösterdiler.

Hamamyolu Caddesi Saatli Park önünde bir araya gelen veliler, ellerindeki döviz ve pankartlarla Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi binası önüne yürüdüler. Yaklaşık 40 kişilik grup adına açıklaması yapan Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nazan Çolpan, okulun ilkokuldan ortaokula dönüşümünden sonra alışma sürecine girdiklerini ve İmam Hatip Ortaokulu olarak değişeceğini öğrendikten sonra mağdur olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

İmam hatip okulları ile alıp veremedikleri olmadığına değinen Çolpan, ‘‘Mahallemizde başka bir ortaokul alternatifi olmadığından birçok veli ve öğrenci mağdur kaldı. Birçoğumuz çocuğumuzun okuluna yakın olsun diye ev değiştirdik. Düzenimizi ona uygun biçimde kurmaya çalıştık. Şimdi ise en yakın okula göndereceğimiz çocuğumuz taşımalı sisteme mecbur kaldı. Bizler bu durumda maddi ve manevi çöküntüye maruz bırakıldık’’ dedi.

Yaşanılan durumun gerekçelerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden beklediklerini belirten Çolpan, yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Burada bir süre slogan atan grup, ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: