Ortopedik Engelliler Sezonun Son Gezilerini Gerçekleştiriyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik çalışmalarla ülke genelinde tanınan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde engellilere yönelik çalışmalarla ülke genelinde tanınan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu, Ayvalık'ın en güzel günlerinin yaşandığı Eylül ayında engelli üyelerine psikolojik motivasyon ve rehabilitasyon amaçlı sezonun son tekne gezilerini gerçekleştirmeye başladı.

Ayvalık'ta Veysel Kaptan işleticileri Belediye Meclis üyesi Arif Tünek ve Melih Tünek'e ait tekne ile deniz turunun ardından bu defa Orkan Gezi Teknesi sahipleri Ali Alibaşoğlu ve Uğur Alibaşoğlu'nun derneğe yapmış oldukları talebi değerlendirerek önceki gün BOED Yönetim Kurulu üyeleri ile Ayvalık Merkez ve Altınova Şubesinin usta eğiticileri eşliğinde kursiyerler ile birlikte düzelmedikleri tekne gezisinde doyasıya eğlendi. Ayvalık’ta gezi teknelerinin uğramadan yapamadıkları ilçenin eşsiz koylarından biri olarak nitelendirilen ‘Akvaryum’ adıyla anılan koyda demirleyen teknede; engelli kursiyerlerin denize girmeleri sağlandı.

Reklam
Reklam

Denizde eğitmenleri gözetiminde gönüllerince yüzen engelliler, sardalye balığı, salata ve mevsim meyvesi ikramlarıyla karınlarını doyurup, bir dondurma teknesinden alınan dondurmaları da afiyetle yedi. Yemek molasının ardından günün sevilen şarkıları eşliğinde dans edip gönüllerince eğlenen Birlik Ortopedik Engelliler Derneği üyesi Hazal ve Özlem adlarındaki iki engelli genç kıza sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Doğum günü pastaları büyük bir mutlulukla kesilmesinin ardından, Ayvalık’a dönen engellilerin gezi sonrasındaki mutlulukları ise görülmeye değerdi.

BURGAZ, ELİT KESİMDEN DESTEK İSTEDİ

Gezinin ardından görüşlerini aldığımız Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Halil Burgaz, derneğe yapılan her türlü bağışın her kuruşunu engellilerin ihtiyaçları için karşıladıklarının altını çizerek, “Hiçbir engelli birey yalnız değildir. Dernek yönetimi olarak engelli kardeşlerimizin her türlü sorunlarını çözebilmek için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Halkımızın okunmuş gazete ve mecmuaları toplayarak, derneğimize ulaşmasıyla mavi kapak toplanmasında göstermiş oldukları duyarlı davranışları bizleri son derece mutlu etmektedir. Derneğimizin 312 66 00 numaralı telefonuna haber bırakan her duyarlı insanımızın evlerine giderek, hem bizleri tanımaları için hem de engelli realitesine sahip çıktığımızı bilmeleri açısından haftanın Cumartesi günleri yönetim üyeleri ile birlikte hurda işine çıkıyoruz. Başta Ayvalık, Ali Bey Adası, Sahil Kent, Şirinkent, Bizimköy, Dersal Sitesi, Basın Sahil Sitesi, Altınova merkez ve sahil, Küçükköy beldemiz ve Sarımsaklı mevkii olmak üzere derneğimize ait aracımızla ‘hurda’ dediğimiz eski gazete ve mecmuaları toplayarak bizlere bağışlayan vatandaşlarımızın evlerinden servis aracımızla teslim alıyoruz. Ayvalık'ımızın zengin tabakası dediğimiz elit şahsiyetleri bu zamana kadar hiç rahatsız etmedik. Derneğimize ikinci bir servis aracı almak için yine ayrı bir emeği sarf edeceğiz. Bu yükümüzü hafifletmek işte bu elit tabakanın elindedir. İşte birlik ve beraberlik kendini burada göstermelidir. Yoksa gerisi palavradır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Burgaz, açıklamasının ardından düzenledikleri tekne gezisinde engelli kursiyerleri ağırlayan Orkan Gezi teknesi sahipleri Ali Alibaşoğlu'na, Uğur Alibaşoğlu'na duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: